Gestoofde rodekool met mandarijn en rozijnen
Een goede voorbereiding is met kerst écht het halve werk. Gelukkig kun je deze gestoofde rodekool makkelijk vooraf maken.

Advertentie
Ingrediënten
Advertentie
Bereiden
- Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de rodekool. Snijd de kool in reepjes van een ½ cm breed. Pers de helft van de mandarijnen uit.
- Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de kool toe. Voeg het mandarijnensap, de cremaceto en rozijnen toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de rodekool met de deksel op de pan in 30 min. zacht worden.
- Pel ondertussen de rest van de mandarijnen, verdeel in parten en voeg de laatste 5 min. toe aan de rodekool. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer warm, lauw of koud.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 195 kcal
- eiwit 4 g
-
koolhydraten 30 g
waarvan suikers 24 g -
vet 5 g
waarvan verzadigd 4 g - vezels 6 g
Ook te zien in
Gestoofde rodekool met mandarijn en rozijnen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gestoofde rodekool met mandarijn en rozijnen
- ½ rodekool
Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de rodekool.
- 4 mandarijnen
Snijd de kool in reepjes van een ½ cm breed. Pers de mandarijnen uit.
- 25 g ongezouten roomboter
- 3 el cremaceto classico
- 50 g blanke rozijnen
Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de kool toe. Voeg het mandarijnensap, de cremaceto en rozijnen toe en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat de rodekool met de deksel op de pan in 30 min. zacht worden.
- 4 mandarijnen
Pel ondertussen de rest van de mandarijnen, verdeel in parten en voeg de laatste 5 min. toe aan de rodekool.
Breng eventueel op smaak met zout. Serveer warm, lauw of koud.