Ge­stoof­de ro­de­kool met man­da­rijn en ro­zij­nen

Een goede voorbereiding is met kerst écht het halve werk. Gelukkig kun je deze gestoofde rodekool makkelijk vooraf maken.

(3) waardeer
hollands bijgerecht Een goede voorbereiding is met kerst écht het halve werk. Gelukkig kun je deze gestoofde rodekool makkelijk vooraf maken. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de rodekool. Snijd de kool in reepjes van een ½ cm breed. Pers de helft van de mandarijnen uit.
  2. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de kool toe. Voeg het mandarijnensap, de cremaceto en rozijnen toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de rodekool met de deksel op de pan in 30 min. zacht worden.
  3. Pel ondertussen de rest van de mandarijnen, verdeel in parten en voeg de laatste 5 min. toe aan de rodekool. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer warm, lauw of koud.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 30 g
    waarvan suikers 24 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Gestoofde rodekool met mandarijn en rozijnen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­stoof­de ro­de­kool met man­da­rijn en ro­zij­nen

1
1
  • ½ rodekool

Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de rodekool.

2
2
  • 4 mandarijnen

Snijd de kool in reepjes van een ½ cm breed. Pers de mandarijnen uit.

3
3
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 3 el cremaceto classico
  • 50 g blanke rozijnen

Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de kool toe. Voeg het mandarijnensap, de cremaceto en rozijnen toe en breng aan de kook.

4
4

Zet het vuur laag en laat de rodekool met de deksel op de pan in 30 min. zacht worden.

5
5
  • 4 mandarijnen

Pel ondertussen de rest van de mandarijnen, verdeel in parten en voeg de laatste 5 min. toe aan de rodekool.

6
6

Breng eventueel op smaak met zout. Serveer warm, lauw of koud.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.