Tui­n­erw­ten­soep met ge­roos­ter­de cher­ry­to­ma­ten

Soep met tomaatjes uit de oven en brood met zelfgemaakte truffelboter: het is echt kerst.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Soep met tomaatjes uit de oven en brood met zelfgemaakte truffelboter: het is echt kerst. 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • blender

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in 12 schuine plakjes en bestrijk met de olie. Leg samen met de tomaatjes aan de tak op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 min. in de oven.
  2. Snijd ondertussen de knoflook en muntblaadjes fijn. Verhit ⅓ van de boter in een soeppan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de bevroren tuinerwten, de groentebouillontablet en het water toe. Breng aan de kook en houd 10 min. op laag vuur tegen de kook aan.
  3. Meng ondertussen de rest van de boter met de truffel-paddenstoelentapenade. Neem de pan van het vuur, voeg de munt en azijn toe, pureer de soep in de blender en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrijk het stokbrood met de truffelboter en garneer de soep met de tomaatjes. Serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Rooster de tomaatjes en het brood max. 2 uur van tevoren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Tuinerwtensoep met geroosterde cherrytomaten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tui­n­erw­ten­soep met ge­roos­ter­de cher­ry­to­ma­ten

1
1
  • 1 robuust stokbrood bruin
  • 1 el (olijf)olie

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in 12 schuine plakjes en bestrijk met de olie.

2
2
  • 250 g cherrytomaten aan de tak

Leg samen met de tomaatjes aan de tak op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 min. in de oven.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 15 g munt
  • 25 g gezouten roomboter

Snijd ondertussen de knoflook en muntblaadjes fijn. Verhit de boter in een soeppan en fruit de knoflook 1 min.

4
4
  • 600 g tuinerwten
  • 1 groentebouillontablet
  • 750 ml water

Voeg de bevroren tuinerwten, de groentebouillontablet en het water toe. Breng aan de kook en houd 10 min. op laag vuur tegen de kook aan.

5
5
  • 50 g gezouten roomboter
  • 3 el truffel-paddenstoelentapenade

Meng ondertussen de rest van de boter met de truffel-paddenstoelentapenade.

6
6
  • 1 el appelciderazijn

Neem de pan van het vuur, voeg de munt en azijn toe, pureer de soep in de blender en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Bestrijk het stokbrood met de truffelboter en garneer de soep met de tomaatjes. Serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Rooster de tomaatjes en het brood max. 2 uur van tevoren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.