bewaar
Pappardelle met truffel-roomsaus, geroosterde bloemkool & walnoten
Pappardelle met truffel-roomsaus, geroosterde bloemkool & walnoten
bewaar

Pappardelle met truffel-roomsaus, geroosterde bloemkool & walnoten

De truffel maakt van deze pasta-voor-elke-dag een gerecht om mee uit te pakken.

30 min. bereiden
20 min. oventijd
74waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

kleine bloemkool

3

rode uien

15 g

verse tijm

50 g

ongebrande walnoten

5 el

arachideolie

250 g

cherrytomaten aan de tak

2

sjalotten

1 teen

knoflook

80 g

truffel-paddenstoelentapenade

250 ml

soja om mee te koken

300 g

verse pappardelle

Dit heb je nodig

  • braadslee of ovenschaal (34 x 23 cm)

  • ovenschaal (10 x 15 cm)

De truffel maakt van deze pasta-voor-elke-dag een gerecht om mee uit te pakken.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook 3 min., giet af en laat goed uitlekken.

2

Snijd elke ui in 8 parten en ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng de ui, tijm, 3 el olie, bloemkool, peper en eventueel zout in de ruime ovenschaal. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Leg de tomaten in de kleine ovenschaal en rooster de laatste 10 min. mee.

3

Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg de tapenade en soja toe en warm 3 min. op laag vuur mee.

4

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

5

Giet de pasta af en meng met de bloemkool. Verdeel de roomsaus erover en leg de tomaatjes erop. Garneer met de walnoten en serveer direct.