Mid­den-Oos­ters een­pans­ge­recht met ei & groe­ne as­per­ges

De traditionale shakshuka kennen we natuurlijk met tomaat, maar waarom vervangen we deze niet een keer door spinazie?

(15) waardeer
hoofdgerecht De traditionale shakshuka kennen we natuurlijk met tomaat, maar waarom vervangen we deze niet een keer door spinazie? 4 personen
4 15

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd in stukken van 2 cm. Verhit de olie in een grote hapjespan. Voeg de asperges, courgettespaghetti en spinazie toe en schep kort door elkaar. De spinazie hoeft nog niet te slinken. Maak een kuiltje per persoon in de groente en breek boven elk kuiltje een ei. Bestrooi met peper en eventueel zout.
  2. Doe de deksel op de pan en laat de eieren in ca. 15 min. op laag vuur stollen, het eigeel mag een beetje zacht blijven. Doe ondertussen de cottage cheese en de verse kruiden in een hoge beker. Pureer met de staafmixer totdat alles lichtgroen is, maar je mag nog stukjes kruiden zien. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de helft van de groene cottage cheese over de shakshuka en serveer de rest erbij.

combinatietip:

Lekker met brood en extra verse kruiden.

video

Groe­ne shaks­hu­ka

leuk & snel - 00:30 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
februari 2018 , Allerhande Box Week 44 2018

Midden-Oosters eenpansgerecht met ei & groene asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mid­den-Oos­ters een­pans­ge­recht met ei & groe­ne as­per­ges

1
1
  • 350 g groene asperges

Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd in stukken van 2 cm.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 400 g courgettespaghetti
  • 100 g verse spinazie

Verhit de olie in een grote hapjespan. Voeg de asperges, courgettespaghetti en spinazie toe en schep kort door elkaar. De spinazie hoeft nog niet te slinken.

3
3
  • 4 middelgrote eieren

Maak een kuiltje per persoon in de groente en breek boven elk kuiltje een ei. Bestrooi met peper en eventueel zout.

4
4

Doe de deksel op de pan en laat de eieren in ca. 15 min. op laag vuur stollen, het eigeel mag een beetje zacht blijven.

5
5
  • 200 g AH cottage cheese
  • 10 g verse munt
  • 5 g verse bieslook

Doe ondertussen de cottage cheese en de verse kruiden in een hoge beker.

6
6

Pureer met de staafmixer totdat alles lichtgroen is, maar je mag nog stukjes kruiden zien.

7
7

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de helft van de groene cottage cheese over de shakshuka en serveer de rest erbij.

combinatietip:

Lekker met brood en extra verse kruiden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.