bewaar
Groene shakshuka
Groene shakshuka
bewaar

Groene shakshuka

De traditionale shakshuka kennen we natuurlijk met tomaat, maar waarom vervangen we deze niet een keer door spinazie?

20 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

groene asperges

1 el

traditionele olijfolie

400 g

courgettespaghetti

100 g

verse spinazie

4

middelgrote eieren

200 g

AH cottage cheese

10 g

verse munt

5 g

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

De traditionale shakshuka kennen we natuurlijk met tomaat, maar waarom vervangen we deze niet een keer door spinazie?

Aan de slag

1

Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd in stukken van 2 cm. Verhit de olie in een grote hapjespan. Voeg de asperges, courgettespaghetti en spinazie toe en schep kort door elkaar. De spinazie hoeft nog niet te slinken. Maak een kuiltje per persoon in de groente en breek boven elk kuiltje een ei. Bestrooi met peper en eventueel zout.

2

Doe de deksel op de pan en laat de eieren in ca. 15 min. op laag vuur stollen, het eigeel mag een beetje zacht blijven. Doe ondertussen de cottage cheese en de verse kruiden in een hoge beker. Pureer met de staafmixer totdat alles lichtgroen is, maar je mag nog stukjes kruiden zien. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de helft van de groene cottage cheese over de shakshuka en serveer de rest erbij.

combinatietipLekker met brood en extra verse kruiden.

Groene shakshuka

Instructievideo - 00:30 min.