Groe­ne shaks­hu­ka

De traditionale shakshuka kennen we natuurlijk met tomaat, maar waarom vervangen we deze niet een keer door spinazie?

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De traditionale shakshuka kennen we natuurlijk met tomaat, maar waarom vervangen we deze niet een keer door spinazie? 4 personen
4 4

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd in stukken van 2 cm. Verhit de olie in een grote hapjespan. Voeg de asperges, courgettespaghetti en spinazie toe en schep kort door elkaar. De spinazie hoeft nog niet te slinken. Maak een kuiltje per persoon in de groente en breek boven elk kuiltje een ei. Bestrooi met peper en eventueel zout.
  2. Doe de deksel op de pan en laat de eieren in ca. 15 min. op laag vuur stollen, het eigeel mag een beetje zacht blijven. Doe ondertussen de cottage cheese en de verse kruiden in een hoge beker. Pureer met de staafmixer totdat alles lichtgroen is, maar je mag nog stukjes kruiden zien. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de helft van de groene cottage cheese over de shakshuka en serveer de rest erbij.

combinatietip:

Lekker met brood en extra verse kruiden.

video

Groe­ne shaks­hu­ka

leuk & snel - 00:30 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
februari 2018

Groene shakshuka

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne shaks­hu­ka

1
1
  • 350 g groene asperges

Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd in stukken van 2 cm.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 400 g courgettespaghetti
  • 100 g verse spinazie

Verhit de olie in een grote hapjespan. Voeg de asperges, courgettespaghetti en spinazie toe en schep kort door elkaar. De spinazie hoeft nog niet te slinken.

3
3
  • 4 middelgrote eieren

Maak een kuiltje per persoon in de groente en breek boven elk kuiltje een ei. Bestrooi met peper en eventueel zout.

4
4

Doe de deksel op de pan en laat de eieren in ca. 15 min. op laag vuur stollen, het eigeel mag een beetje zacht blijven.

5
5
  • 200 g AH cottage cheese
  • 10 g verse munt
  • 5 g verse bieslook

Doe ondertussen de cottage cheese en de verse kruiden in een hoge beker.

6
6

Pureer met de staafmixer totdat alles lichtgroen is, maar je mag nog stukjes kruiden zien.

7
7

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de helft van de groene cottage cheese over de shakshuka en serveer de rest erbij.

combinatietip:

Lekker met brood en extra verse kruiden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.