bewaar
Omelet met aubergine, kip en cottage cheese
Omelet met aubergine, kip en cottage cheese
bewaar

Omelet met aubergine, kip en cottage cheese

We toveren een omelet om tot hoofdgerecht met extra veel lekkers.

20 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

aubergines

4 el

milde olijfolie

6

middelgrote eieren

4 sneetjes

volkoren vloerbrood

75 g

waterkers

250 g

gerookte kipfiletreepjes

200 g

AH cottage cheese

4 el

zoete chilisaus

Dit heb je nodig

  • hapjespan

We toveren een omelet om tot hoofdgerecht met extra veel lekkers.

Aan de slag

1

Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in de hapjespan en bak de aubergine 10 min. op middelhoog tot hoog vuur goudbruin. Bestrooi met peper en eventueel zout en verdeel alles goed over de pan. Klop de eieren los en schenk over het groentemengsel. Laat met de deksel op de pan in 10-12 op laag vuur gaar worden.

2

Rooster ondertussen de sneetjes brood. Zet het vuur in de laatste minuten eventueel iets hoger voor een goudbruine buitenkant. Leg een bord op de omelet en keer om.

3

Verdeel achtereenvolgens de waterkers, kip en cottage cheese erover. Besprenkel met de chilisaus.