Ome­let met au­ber­gi­ne, kip en cot­ta­ge chee­se

We toveren een omelet om tot hoofdgerecht met extra veel lekkers.

(3) waardeer
hoofdgerecht We toveren een omelet om tot hoofdgerecht met extra veel lekkers. 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • hapjespan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in de hapjespan en bak de aubergine 10 min. op middelhoog tot hoog vuur goudbruin. Bestrooi met peper en eventueel zout en verdeel alles goed over de pan. Klop de eieren los en schenk over het groentemengsel. Laat met de deksel op de pan in 10-12 op laag vuur gaar worden.
  2. Rooster ondertussen de sneetjes brood. Zet het vuur in de laatste minuten eventueel iets hoger voor een goudbruine buitenkant. Leg een bord op de omelet en keer om.
  3. Verdeel achtereenvolgens de waterkers, kip en cottage cheese erover. Besprenkel met de chilisaus.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 26 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2018

Omelet met aubergine, kip en cottage cheese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ome­let met au­ber­gi­ne, kip en cot­ta­ge chee­se

1
1
  • 2 aubergines
  • 4 el milde olijfolie

Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in de hapjespan en bak de aubergine 10 min. op middelhoog tot hoog vuur goudbruin.

2
2

Bestrooi met peper en eventueel zout en verdeel alles goed over de pan.

3
3
  • 6 middelgrote eieren

Klop de eieren los en schenk over het groentemengsel. Laat met de deksel op de pan in 10-12 op laag vuur gaar worden.

4
4
  • 4 sneetjes volkoren vloerbrood

Rooster ondertussen de sneetjes brood.

5
5

Zet het vuur in de laatste minuten eventueel iets hoger voor een goudbruine buitenkant. Leg een bord op de omelet en keer om.

6
6
  • 75 g waterkers
  • 250 g gerookte kipfiletreepjes
  • 200 g AH cottage cheese
  • 4 el zoete chilisaus

Verdeel achtereenvolgens de waterkers, kip en cottage cheese erover. Besprenkel met de chilisaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.