Spa­ghet­ti­pom­poen met to­ma­ten, spi­na­zie en ri­cot­ta

De naam zorgt een beetje voor verwarring, want echte spaghetti is het natuurlijk niet. Máár, je kunt het wel zo gebruiken.

(5) waardeer
hoofdgerecht De naam zorgt een beetje voor verwarring, want echte spaghetti is het natuurlijk niet. Máár, je kunt het wel zo gebruiken. 4 personen
4 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de pitten en houd achter. Leg de pompoenhelften met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Stort de ricotta uit het bakje naast de pompoen op de bakplaat. Bak de pompoen en ricotta ca. 35-40 min. in het midden van de oven. Let op dat de ricotta niet verbrandt. Prik met een vork in de pompoen. Deze is gaar als de vork er makkelijk in gaat. Leg de laatste 20-25 min. de pompoenpitten erbij op de bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi eventueel met zout. Rooster goudbruin.
  3. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de tomaten doormidden. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en tomaten 5 min. Voeg de spinazie toe en roerbak nog 3 min. Neem de wok van het vuur en breng het tomaten-spinaziemengsel op smaak met de balsamicoazijn, peper en zout. Neem de pompoen en ricotta uit de oven. Trek het pompoenvlees met een vork in slierten. Schep de pompoen voorzichtig in diepe borden en verdeel het tomaten-spinaziemengsel erover. Verbrokkel de ricotta erover en garneer met de geroosterde pompoenpitten.
video

Spa­ghet­ti­pom­poen met to­ma­ten, spi­na­zie en ri­cot­ta

leuk & snel - 00:30 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 9  g
  • natrium 120 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Oktober 2017

Spaghettipompoen met tomaten, spinazie en ricotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti­pom­poen met to­ma­ten, spi­na­zie en ri­cot­ta

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ˚C.

2
2
  • 1 spaghettipompoen

Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de pitten en houd achter. Leg de pompoenhelften met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 250 g ricotta

Stort de ricotta uit het bakje naast de pompoen op de bakplaat. Bak de pompoen en ricotta ca. 35-40 min. in het midden van de oven.

4
4

Let op dat de ricotta niet verbrandt.

5
5

Prik met een vork in de pompoen. Deze is gaar als de vork er makkelijk in gaat.

6
6
  • 1 el traditionele olijfolie

Leg de laatste 20-25 min. de pompoenpitten erbij op de bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi eventueel met zout. Rooster goudbruin.

7
7
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g rivolo-cherrytomaten
  • 1 el traditionele olijfolie

Snijd ondertussen de knoflook fijn en de tomaten doormidden. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en tomaten 5 min.

8
8
  • 200 g verse spinazie
  • 2 el balsamicoazijn

Voeg de spinazie toe en roerbak nog 3 min. Neem de wok van het vuur en breng het tomaten-spinaziemengsel op smaak met de balsamicoazijn, peper en zout.

9
9

Neem de pompoen en ricotta uit de oven. Trek het pompoenvlees met een vork in slierten.

10
10

Schep de pompoen voorzichtig in diepe borden en verdeel het tomaten-spinaziemengsel erover.

11
11

Verbrokkel de ricotta erover en garneer met de geroosterde pompoenpitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.