bewaar
Lasagne met ricotta en spinazie
Lasagne met ricotta en spinazie
bewaar

Lasagne met ricotta en spinazie

20 min. bereiden
30 min. oventijd
297waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6

lasagnebladen

450 g

verse spinazie

100 g

Parmigiano Reggiano

2

middelgrote eieren

250 g

ricotta

100 ml

geslagen room 23% vet

2 tenen

knoflook

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Kook de lasagne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, schenk een klein beetje koud water in de pan en laat ze zo even liggen.

2

Verwarm een hapjespan en laat de spinazie al omscheppend slinken. Schep de spinazie in een vergiet en druk er met een pollepel zo veel mogelijk vocht uit. Laat de spinazie iets afkoelen.

3

Rasp de kaas. Klop in een kom de eieren los en meng de ricotta, room, spinazie en kaas erdoor. Pers de knoflook erboven.Breng het mengsel heel pittig op smaak met peper.

4

Spreid ⅓ van de lasagnevellen uit in de ovenschaal en strijk hierop een deel van het ricottamengsel uit. Herhaal de lagen nog 2 keer. Druk het geheel voorzichtig aan. Bewaar de lasagne eventueel tot gebruik in de koelkast. Bak de lasagne in ca. 30 min. gaar.

combinatietipLekker met salieboter en een tomatensalade.