bewaar
Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
bewaar

Volkorenpasta met spinazie-roomsaus

Sneller dan snel, deze romige pastasaus met kant-en-klare spinazie.

15 min. bereiden
320waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

volkoren penne rigate

65 g

pijnboompitten

1

rode ui

1 el

milde olijfolie

900 g

diepvries gesneden bladspinazie in deelblokjes

250 g

roomkaas kruiden

Dit heb je nodig

  • wok

Sneller dan snel, deze romige pastasaus met kant-en-klare spinazie.

Aan de slag

1

Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Rooster in een droge wok of hapjespan op middelhoog vuur de pijnboompitten al omschuddend goudbruin. Strooi ze op een dubbel laagje keukenpapier. Snijd de ui fijn. Verhit de olie in de wok of hapjespan en fruit de ui. Schep de deelblokjes spinazie erbij. Laat de spinazie, volgens de aanwijzingen op de verpakking, al roerend ontdooien en gaar worden. Roer de roomkaas erbij en breng het geheel al roerend aan de kook.

3

Schep de pasta in diepe borden. Schep er een flinke lepel spinaziesaus op en strooi de pijnboompitten erover. Breng op smaak met zout.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.