Vol­ko­ren­pas­ta met spi­na­zie en to­nijn

De penne serveer je met een tomatensaus met spinazie en tonijn: bueno!

(22) waardeer
italiaans hoofdgerecht De penne serveer je met een tomatensaus met spinazie en tonijn: bueno! 4 personen
3 22

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Doe de pasta, groente, gepelde tomaten en knoflook in een soeppan.
  2. Schenk het kokende water erbij, breng opnieuw aan de kook en laat 10 min. zonder de deksel op de pan koken. Roer regelmatig zodat de pasta niet plakt.
  3. Ris ondertussen de naaldjes en blaadjes van de takjes kruiden, snijd fijn en schep door de pasta. Laat de tonijn uitlekken.
  4. Voeg in de laatste 2 min. de spinazie in delen toe. Zet het vuur uit en schep de tonijn erdoor.

serveertip:

Lekker met chilivlokken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
januari 2019

Volkorenpasta met spinazie en tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­pas­ta met spi­na­zie en to­nijn

1
1
  • 2 tenen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 300 g volkoren penne rigate
  • 450 g macaroni-spaghettigroente
  • 800 g Mutti San Marzano tomaten in blik

Doe de pasta, groente, gepelde tomaten en knoflook in een soeppan.

3
3
  • 500 ml kokend water

Schenk het kokende water erbij, breng opnieuw aan de kook en laat 10 min. zonder de deksel op de pan koken.

4
4

Roer regelmatig zodat de pasta niet plakt.

5
5
  • 25 g verse Italiaanse kruiden

Ris ondertussen de naaldjes en blaadjes van de takjes kruiden, snijd fijn en schep door de pasta.

6
6
  • 320 g tonijn in water in blik

Laat de tonijn uitlekken.

7
7
  • 400 g verse spinazie

Voeg in de laatste 2 min. de spinazie in delen toe. Zet het vuur uit en schep de tonijn erdoor.

serveertip:

Lekker met chilivlokken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.