bewaar
Ovenpasta met broccoli & spinazie
Ovenpasta met broccoli & spinazie
bewaar

Ovenpasta met broccoli & spinazie

Breng de zon in deze ovenschotel met zongedroogde tomaten. Voeg ook olie uit het potje toe. Die is heerlijk!

15 min. bereiden
30 min. oventijd
427waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

broccoli

295 g

zongedroogde tomaten in pot

300 g

penne rigate

450 g

diepvries bladspinazie deelblokjes

2

middelgrote eieren

250 g

ricotta

125 ml

houdbare slagroom

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Breng de zon in deze ovenschotel met zongedroogde tomaten. Voeg ook olie uit het potje toe. Die is heerlijk!

Aan de slag

1

Verwarm de oven op 190 ºC. Snijd de broccoli in roosjes en de tomaten in kleine stukjes. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste minuut de broccoli toe.

2

Vet de ovenschaal in. Meng de pasta en de broccoli en de bevroren spinazie in de ovenschaal. Klop de eieren los. Meng met de tomaten, de ricotta en de slagroom. Voeg per ei 1 eetlepel olie uit het potje zongedroogde tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout.

3

Schenk met mengsel over de pasta en de groenten. Bak in de oven in ca. 30 min. gaar.

tip

bereidingstipDit recept kun je ook goed maken met vriesverse broccoli (zak 450 g, diepvries).