Oven­pas­ta met broc­co­li & spi­na­zie

Breng de zon in deze ovenschotel met zongedroogde tomaten. Voeg ook olie uit het potje toe. Die is heerlijk!

(418) waardeer
hoofdgerecht Breng de zon in deze ovenschotel met zongedroogde tomaten. Voeg ook olie uit het potje toe. Die is heerlijk! 4 personen
3 418

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven op 190 ºC. Snijd de broccoli in roosjes en de tomaten in kleine stukjes. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste minuut de broccoli toe.
  2. Vet de ovenschaal in. Meng de pasta en de broccoli en de bevroren spinazie in de ovenschaal. Klop de eieren los. Meng met de tomaten, de ricotta en de slagroom. Voeg per ei 1 eetlepel olie uit het potje zongedroogde tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schenk met mengsel over de pasta en de groenten. Bak in de oven in ca. 30 min. gaar.

bereidingstip:

Dit recept kun je ook goed maken met vriesverse broccoli (zak 450 g, diepvries).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 485 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Ovenpasta met broccoli & spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­pas­ta met broc­co­li & spi­na­zie

1
1

Verwarm de oven op 190 ºC.

2
2
  • 350 g broccoli
  • 295 g zongedroogde tomaten in pot

Snijd de broccoli in roosjes en de tomaten in kleine stukjes.

3
3
  • 300 g penne rigate

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste minuut de broccoli toe.

4
4
  • 450 g diepvries bladspinazie deelblokjes

Vet de ovenschaal in. Meng de pasta en de broccoli en de bevroren spinazie in de ovenschaal.

5
5
  • 2 middelgrote eieren
  • 250 g ricotta
  • 125 ml houdbare slagroom

Klop de eieren los. Meng met de tomaten, de ricotta en de slagroom. Voeg per ei 1 eetlepel olie uit het potje zongedroogde tomaten toe.

6
6

Breng op smaak met peper en zout.

7
7

Schenk met mengsel over de pasta en de groenten. Bak in de oven in ca. 30 min. gaar.

bereidingstip:

Dit recept kun je ook goed maken met vriesverse broccoli (zak 450 g, diepvries).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.