bewaar
Ovenpasta met ei
Ovenpasta met ei
bewaar

Ovenpasta met ei

Met deze pastaschotel maak je het jezelf makkelijk. 15 minuten bereiden, de oven doet de rest!

15 min. bereiden
20 min. oventijd
781waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

volkoren penne rigate

600 g

verse spinazie

400 g

pastasaus zongedroogde tomaat & oregano

2 el

zwarte olijven

2 tl

gemalen komijn

4

middelgrote eieren

75 g

jong belegen kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 30 cm)

Met deze pastaschotel maak je het jezelf makkelijk. 15 minuten bereiden, de oven doet de rest!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 2 min. de spinazie in delen toe aan de pasta. Kook nog 2 min. en giet af. Laat goed uitlekken.

2

Doe de pasta en spinazie terug in de pan. Voeg de pastasaus, olijven en komijn toe. Breng op smaak met peper en zout en schep om.

3

Doe de pasta met de saus in de ovenschaal.

4

Maak 4 kuiltjes en breek de eieren erboven.

5

Rasp de kaas. Strooi over de pasta, maar laat de eidooiers vrij. Bak ca. 15 min. in de oven tot de kaas gesmolten is en de eieren gaar zijn.

variatietipVervang voor een pittige pasta de belegen kaas door verkruimelde blauwaderkaas.