Penne rigate met waterkerssaus en gebakken paddestoelen

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 1 bakje oesterzwammen
- 1 bakje bundelzwammen
- 150 g volkoren penne rigate
- 1 zakje waterkers
- 125 ml verse slagroom
- 1 zakje geraspte belegen kaas
Keukenspullen
- keukenpapier
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
Pel en snipper ui. Veeg paddestoelen schoon met keukenpapaier en snijd harde uiteinden van steeltjes eraf. Snijd oesterzwammen in reepjes. Kook in pan met ruim kokend water en zout penne in 6 à 8 minuten beet gaar. Verhit in pan 1 eetlepel olie en fruit ui zachtjes ca. 2 minuten. Houd 2 toefjes van waterkers achter. Voeg rest van waterkers toe en laat al omscheppend slinken. Voeg slagroom toe en pureer geheel met staafmixer tot gladde saus. Voeg kaas toe en laat al roerend op laag vuur smelten. Breng op smaak met peper en zout. Verhit in koekenpan rest van olie en bak op hoog vuur oesterzwammen en bundelzwammen in ca. 3 minuten bruin, laat vocht verdampen. Breng op smaak met peper en zout. Giet pasta af en verdeel over twee diepe borden. Schep waterkerssaus erover en schep paddestoelen erop. Garneer met waterkers.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 810 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 53 g
-
vet 54 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Penne rigate met waterkerssaus en gebakken paddestoelen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Penne rigate met waterkerssaus en gebakken paddestoelen
- 1 ui
- 1 bakje oesterzwammen
- 1 bakje bundelzwammen
Pel en snipper ui. Veeg paddestoelen schoon met keukenpapaier en snijd harde uiteinden van steeltjes eraf. Snijd oesterzwammen in reepjes.
- 150 g volkoren penne rigate
Kook in pan met ruim kokend water en zout penne in 6 à 8 minuten beet gaar. Verhit in pan 1 eetlepel olie en fruit ui zachtjes ca. 2 minuten.
- 1 zakje waterkers
- 125 ml verse slagroom
Houd 2 toefjes van waterkers achter. Voeg rest van waterkers toe en laat al omscheppend slinken. Voeg slagroom toe en pureer geheel met staafmixer tot gladde saus.
- 1 zakje geraspte belegen kaas
Voeg kaas toe en laat al roerend op laag vuur smelten. Breng op smaak met peper en zout. Verhit in koekenpan rest van olie en bak op hoog vuur oesterzwammen en bundelzwammen in ca. 3 minuten bruin, laat vocht verdampen. Breng op smaak met peper en zout.
Giet pasta af en verdeel over twee diepe borden. Schep waterkerssaus erover en schep paddestoelen erop. Garneer met waterkers.