Penne rigate met gebakken paddestoelen

Advertentie
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 bakje oesterzwammen (150 g)
- 1 bakje bundelzwammen (100 g)
- zeezout
- 150 g volkoren penne rigate (pasta, zak a 500 g)
- 3 eetlepels olijfolie (extra vierge) (biologisch)
- 1 zakje waterkers (biologisch, 75 g)
- 125 ml slagroom
- 100 g gemalen jongbelegen kaas
- (versgemalen) peper
Keukenspullen
- keukenpapier
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ui pellen en snipperen. Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en harde uiteinden van steeltjes afsnijden. Oesterzwammen in reepjes snijden. In pan met ruim kokend water en zout pasta in 6 à 8 minuten beetgaar koken. In pan 1 eetlepel olie verhitten. Ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Van waterkers 2 toefjes achterhouden. Rest aan ui toevoegen en al omscheppend laten slinken. Slagroom toevoegen en geheel met staafmixer pureren tot gladde saus. Kaas toevoegen en al roerend op laag vuur laten smelten. Op smaak brengen met zout en peper. In koekenpan rest van olie verhitten en op hoog vuur paddestoelen in ca. 3 minuten bruin bakken, vocht laten verdampen. Op smaak brengen met zout en peper. Pasta afgieten en over twee diepe borden verdelen. Waterkerssaus erover scheppen en paddestoelen erop scheppen. Garneren met waterkers.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 805 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 53 g
- vet 54 g