bewaar
Penne rigate met gebakken paddestoelen
Penne rigate met gebakken paddestoelen
bewaar

Penne rigate met gebakken paddestoelen

25 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

ui

1 bakje

oesterzwammen

1 bakje

bundelzwammen

zeezout

150 g

volkoren penne rigate

3 eetlepels

olijfolie (extra vierge)

1 zakje

waterkers

125 ml

slagroom

100 g

gemalen jongbelegen kaas

(versgemalen) peper

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • staafmixer

Aan de slag

Ui pellen en snipperen. Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en harde uiteinden van steeltjes afsnijden. Oesterzwammen in reepjes snijden. In pan met ruim kokend water en zout pasta in 6 à 8 minuten beetgaar koken. In pan 1 eetlepel olie verhitten. Ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Van waterkers 2 toefjes achterhouden. Rest aan ui toevoegen en al omscheppend laten slinken. Slagroom toevoegen en geheel met staafmixer pureren tot gladde saus. Kaas toevoegen en al roerend op laag vuur laten smelten. Op smaak brengen met zout en peper. In koekenpan rest van olie verhitten en op hoog vuur paddestoelen in ca. 3 minuten bruin bakken, vocht laten verdampen. Op smaak brengen met zout en peper. Pasta afgieten en over twee diepe borden verdelen. Waterkerssaus erover scheppen en paddestoelen erop scheppen. Garneren met waterkers.