Grand dessert
Grand dessert

Grand dessert

Waarom één dessert kiezen als je ook de hele tafel vol kan zetten? Precies, wij kunnen ook geen reden bedenken. Met een grand dessert als afsluiter van de maaltijd stem je iedereen tevreden, vooral de ultieme toetjesmensen!

Grand dessert recepten

Grand dessert maken
Grand dessert maken

Grand dessert maken

Ingrediënten

voor 16 porties
  • 40 g ongezouten roomboter
  • 20 g ongezouten pistachenoten
  • 1 middelgroot ei
  • 40 g fijne kristalsuiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 10 g tarwebloem
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • bakpapier
  • spuitzak met gladde spuitmond
  • deegroller
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Giet in een kom en laat afkoelen. Hak de pistachenoten fijn. Splits het ei en doe het eiwit in een schone kom. Het eigeel wordt niet gebruikt.
  2. Klop het eiwit stijf met een mixer. Voeg de suiker en vanillesuiker toe en mix tot glanzende pieken. Voeg de afgekoelde boter toe en meng. Zeef de bloem boven het mengsel en spatel erdoor.
  3. Doe het beslag in de spuitzak. Spuit van de helft van het beslag ronde toefjes goed verdeeld over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de pistachenootjes. Bak in ca. 10 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Haal uit de oven en leg de koekjes direct (pas op, heet) met een spatel over de deegroller, zodat ze een mooie ronding krijgen, zoals stapelbare chips. Laat 5 min. liggen tot ze uitgehard zijn. Herhaal met de rest van het beslag en serveer.