Ramen recepten
Ramen recepten

Ramen recepten

Ramen zelf maken? Met deze ramen recepten voor de populaire noodles uit Japan zet je zelf een lekkere kom noedelsoep op tafel.

Vegan ramen
Vegan ramen

Vegan ramen

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 100 g shiitake
  • 2 tl sesamolie
  • 1 bos salade-ui
  • 90 g Hakubaku ramen noedels
  • 75 g Saitaku ingelegde gember
  • 100 g gesneden spitskool
  • 100 g rauwkost peen julienne
  • 100 g snoepgroente rettich
  • 1.2 liter veganbouillon
  • 1 el geroosterd zwart sesamzaad
Zet producten op mijn lijst
  1. Snijd de shiitakes in kwarten, verhit de sesamolie in een koekenpan en bak de shiitakes 4 min. op middelhoog vuur. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de gember uitlekken.
  2. Leg de spitskool, de wortel en de rettich naast elkaar in een vergiet en giet er 2 liter kokend water over. Breng de bouillon aan de kook.
  3. Verdeel groente en noedels in delen over de wijde kommen. Schep er de hete bouillon op en leg er de shiitakes en de lente-ui op. Leg de gember in het midden. Bestrooi een deel van de soep met het sesamzaad.