Mais

Geroosterd op de barbecue, verstopt in een taco of gewoon uit het vuistje: we love mais.

Gegrilde maiskolven
Gegrilde maiskolven

Gegrilde maiskolven

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 4 maiskolven
  • 1 limoen
  • 75 g gezouten roomboter
  • 50 g Parmigiano Reggiano
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder hot
  • 1 teen knoflook
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • barbecue
  1. Steek de barbecue aan. Kook de mais 10 min. in een pan met ruim water. Giet af en laat uitlekken. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en snijd de vrucht in partjes.
  2. Doe het limoenrasp met de boter, kaas en paprikapoeder in een kom en pers de knoflook erboven. Meng goed. Gril de mais op de barbecue in 6 min. rondom bruin. Keer regelmatig. Besmeer de maiskolven met de boter en serveer met de limoenpartjes.