Ingrediënten
4 personen
4
maiskolven
3 el
verse peterselie
100 g
ongezouten roomboter
1½ tl
chilipoeder
1 tl
grof zeezout
Aan de slag
Verwijder de bladeren en draden van de maïskolven, was en dep droog. Smelt boter in een pannetje en roer de chilipoeder en peterselie erdoor.
Neem het pannetje direct van het vuur. Spreid stukken aluminiumfolie (ca. 25 cm lang) uit. Leg de maïskolven in het midden en bestrijk goed met de gesmolten boter. Vouw het aluminiumfolie tweemaal rond de maïskolven en draai de uiteinden dicht.
Leg de foliepakketjes op het rooster en grill 15-20 min. Keer de pakketjes regelmatig, zodat de maïskorrels in de folie gaar stomen. Leg op elk bord een pakketje en open voorzichtig. Bestrijk de maïskolven eventueel met overgebleven boter en bestrooi met zeezout.
Maiskolven grillen op de barbecue
Instructievideo - 00:31 min.
Maïs op de bbq

bijgerecht
4 personen
290 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de bladeren en draden van de maïskolven, was en dep droog. Smelt boter in een pannetje en roer de chilipoeder en peterselie erdoor.
Neem het pannetje direct van het vuur. Spreid stukken aluminiumfolie (ca. 25 cm lang) uit. Leg de maïskolven in het midden en bestrijk goed met de gesmolten boter. Vouw het aluminiumfolie tweemaal rond de maïskolven en draai de uiteinden dicht.
Leg de foliepakketjes op het rooster en grill 15-20 min. Keer de pakketjes regelmatig, zodat de maïskorrels in de folie gaar stomen. Leg op elk bord een pakketje en open voorzichtig. Bestrijk de maïskolven eventueel met overgebleven boter en bestrooi met zeezout.
serveertip:Lekker als gerecht op zich, maar ook bij vegetarische spiesen, vegetarische en gewone burgers.
algemeen:Maïs, daar maakt zelfs de meest verstokte vleesbarbecuer een plaatsje op zijn grill voor vrij. En gelijk heeft hij; het is een van de lekkerste bijgerechten voor de barbecue. Maïskolven kunnen op allerhande manieren worden bereid. Zoals in dit recept, in folie. De maïs neemt dan helemaal de smaak van de boter op. En dit is nog maar een van de talloze mogelijkheden. Bijna alle soorten kruidenboter (zie recepten ah.nl/recepten; Het barbecue boek) zijn lekker.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)4 maiskolven
3 el verse peterselie
100 g ongezouten roomboter
1½ tl chilipoeder
1 tl grof zeezout