Maiskoekjes
Verrassing! Naast mais zitten in deze koekjes ook de groenten selderij en bosui.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 middelgroot ei
- 150 ml halfvolle melk
- ½ tl zout
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 300 g mais in blik
- 2 bosuien
- 3 takjes selderij (zakje 40 g)
- 1 tl sambal oelek
- 50 ml arachideolie
Keukenspullen
- zeef
- garde
Advertentie
Bereiden
- Klop het ei los met de melk en het zout. Zeef het bakmeel boven een kom en maak in het midden een kuiltje. Giet het eimengsel in het kuiltje en klop met een garde of mixer tot een glad beslag. Laat de maiskorrels uitlekken. Snijd de bosui in ringetjes en de selderij fijn. Roer de mais, bosui, selderij en sambal door het beslag.
- Verhit wat olie in een koekenpan. Schep met behulp van 2 lepels 3-4 porties beslag (ca. Ø 5 cm) in de pan en strijk glad. Bak de koekjes in ca. 2 min. per kant op middelhoog vuur lichtbruin en gaar. Herhaal tot het beslag op is. Houd de gebakken maiskoekjes warm in de oven op 70 °C of op een warm bord onder aluminiumfolie.
combinatietip:
Lekker als snack of bij een rijstgerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 75 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 7 g
-
vet 4 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 105 mg
- vezels 1 g
Pittigheid
Ook te zien in
Maiskoekjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Maiskoekjes
- 1 middelgroot ei
- 150 ml halfvolle melk
- ½ tl zout
- 100 g zelfrijzend bakmeel
Klop het ei los met de melk en het zout. Zeef het bakmeel boven een kom en maak in het midden een kuiltje.
Giet het eimengsel in het kuiltje en klop met een garde of mixer tot een glad beslag.
- 300 g mais in blik
- 2 bosuien
- 3 takjes selderij
- 1 tl sambal oelek
Laat de maiskorrels uitlekken. Snijd de bosui in ringetjes en de selderij fijn. Roer de mais, bosui, selderij en sambal door het beslag.
- 50 ml arachideolie
Verhit de olie in een koekenpan. Schep met behulp van 2 lepels 3-4 porties beslag (ca. Ø 5 cm) in de pan en strijk glad.
Bak de koekjes in 2 min. per kant op middelhoog vuur lichtbruin en gaar. Herhaal tot het beslag op is.
Houd de gebakken maiskoekjes warm in de oven op 70 °C of op een warm bord onder aluminiumfolie.
combinatietip:
Lekker als snack of bij een rijstgerecht.