bewaar
Maïskoekjes met pikante salsadipsaus
Maïskoekjes met pikante salsadipsaus
bewaar

Maïskoekjes met pikante salsadipsaus

20 min. bereiden
60waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

ei

125 g

zelfrijzend bakmeel

1 blik

maïskorrels

½

rode paprika

2

bosuitjes

75 g

witte kaasblokjes

versgemalen chilipeper

100 ml

olie

Aan de slag

In kom ei loskloppen met 1 tl zout. Bakmeel erdoor mengen, 100 ml water toevoegen en tot glad beslag kloppen. Maïs, paprika, bosui en kaasblokjes erdoor scheppen. Beslag met chilipeper pittig op smaak brengen. In koekenpan helft van olie verhitten. Met behulp van 2 el van maïsbeslag 8 'bergjes' in pan scheppen en iets gladstrijken. Koekjes in 3-4 min. bruinbakken, halverwege keren. Op keukenpapier laten uitlekken. Pan schoonvegen en in rest van olie zo nog 8 koekjes bakken. Serveren met pikante salsadipsaus.

algemeenKoekjes eventueel eerder voorbereiden en voor serveren opwarmen in magnetron of oven.