bewaar
Gefrituurde maïskoekjes
Gefrituurde maïskoekjes
bewaar

Gefrituurde maïskoekjes

30 min. bereiden
10 min. wachten
27waarderingen

Ingrediënten

12 personen

350 g

aardappelen

zout

140 g

maïskorrels

½ tl

serehpoeder

1

rode peper

1

ei

2 el

bloem

peper

2 el

olie

Aan de slag

Aardappels schillen en wassen, grote exemplaren halveren. Aardappels ca. 20 minuten in pan met weinig water en mespunt zout gaarkoken. Intussen in vergiet maïs goed laten uitlekken. Rode peper halveren, zaadlijsten verwijderen en in blokjes snijden. Aardappels afgieten en laten uitwasemen (niet afspoelen!). Aardappels met stamper of vork fijnprakken. Ei splitsen, eiwit wordt niet gebruikt. Maïskorrels, sereh, peper, eidooier, bloem en aardappels door elkaar mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Van deeg ca. 12 balletjes maken, balletjes tot platte koekjes drukken. In koekenpan olie verhitten en koekjes in ca. 5 minuten aan beide zijden goudbruin bakken.