Ge­fri­tuur­de ma­ïs­koek­jes

  • bijgerecht
  • 12 personen
  • 60 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(27) waardeer
indonesisch bijgerecht 12 personen
3 27

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen en wassen, grote exemplaren halveren. Aardappels ca. 20 minuten in pan met weinig water en mespunt zout gaarkoken. Intussen in vergiet maïs goed laten uitlekken. Rode peper halveren, zaadlijsten verwijderen en in blokjes snijden. Aardappels afgieten en laten uitwasemen (niet afspoelen!). Aardappels met stamper of vork fijnprakken. Ei splitsen, eiwit wordt niet gebruikt. Maïskorrels, sereh, peper, eidooier, bloem en aardappels door elkaar mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Van deeg ca. 12 balletjes maken, balletjes tot platte koekjes drukken. In koekenpan olie verhitten en koekjes in ca. 5 minuten aan beide zijden goudbruin bakken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 60 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Indonesië

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.