Recepten met spruiten

Gewokt, gestampt, gegratineerd of roergebakken: met spruitjes kun je alle kanten op. Bovendien mogen spruiten met recht Hollands trots worden genoemd, ze komen namelijk veelal van eigen land.

Plaatpizza met spek, ui & spruiten
Plaatpizza met spek, ui & spruiten

Plaatpizza met spek, ui & spruiten

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 350 g geschoonde spruitjes
  • 450 g diepvries Italiaans pizzadeeg met olijfolie
  • 125 g crème fraîche
  • 2 tl gedroogde nootmuskaat
  • 2 uien
  • 200 g magere gerookte spekreepjes
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de spruiten en kook ze 5 min. Giet af. Verdeel ondertussen de plakjes deeg over een met bakpapier beklede bakplaat en duw aan zodat het een geheel wordt.
  2. Meng de crème fraîche met de nootmuskaat, peper en eventueel zout en bestrijk het deeg ermee. Snijd de uien in halve ringen en verdeel samen met de spruiten en spekjes over het deeg.
  3. Bak de plaatpizza ca.15 min. in het midden van de oven en serveer.