Rosbief met roast potatoes en cranberry-rodewijnsaus van The Twisted Chef

Het perfecte gerecht voor de feestdagen: wagyu-rosbief met crispy aardappels en geroosterde spruitjes. Maak 'm af met een cranberry-rodewijnsaus en het feest kan beginnen!

40 min. bereiden, 1 uur oventijd

0/5

(0)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1.5 kg aardappel

    aardappel

  • 0.5 theelepel baking soda

    baking soda

  • 500 gram AH Excellent wagyu-rosbief

    AH Excellent wagyu-rosbief

  • 1 theelepel zout

    zout

  • 150 gram geklaarde boter

    geklaarde boter

  • 15 gram verse rozemarijn

    verse rozemarijn

  • 4 tenen knoflook

    knoflook

  • 1 kg spruiten

    spruiten

  • 2 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 5 eetlepel honing

    honing

  • 5 takjes verse tijm

    verse tijm

  • 1 sjalot

    sjalot

  • 125 gram cranberry's

    cranberry's

  • 250 ml rode wijn

    rode wijn

  • 1 laurierblad

    laurierblad

  • 250 ml runderfond

    runderfond

Dit heb je nodig

  • vleesthermometer

  • aluminiumfolie

  • fijne zeef


december 2025 - december 2025

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook met de baking soda in 10 min. halfgaar in ruim kokend water. Bestrooi ondertussen de rosbief rondom met het zout en laat staan tot gebruik.

  2. Smelt 75 g geklaarde boter in een bakplaat in de oven. Ris de blaadjes van de rozemarijn. Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Schud de pan met de deksel erop en laat even uitstomen.

  3. Leg de aardappelen op de gesmolten boter in de bakplaat. Voeg 3 ongepelde tenen knoflook toe en bak ca. 1 uur. in de oven. Neem na 30 min. uit de oven, schep om met de helft van de rozemarijn en bak nog 30 min.

  4. Maak ondertussen de spruiten schoon en halveer. Doe met de olie, 2 el honing, 2 takjes tijm en de rest van de rozemarijn in de ovenschaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep om.

  5. Dep ondertussen de rosbief droog en smelt 35 g geklaarde boter in een koekenpan op hoog vuur. Bak de rosbief rondom aan en leg op de spruiten. Bak bij de aardappelen in de oven tot de rosbief een kerntemperatuur heeft van 40 °C. Haal uit de oven en laat de rosbief 20-30 min. rusten onder aluminiumfolie. Zet ondertussen de spruitjes terug in de oven en bak nog ca. 10 min.

  6. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de rest van de knoflook fijn. Fruit de sjalot en knoflook in het achtergebleven bakvet in de pan. Voeg de cranberry’s toe en bak een paar minuten. Voeg de wijn, het laurierblad en de rest van de tijm toe en laat dit bijna helemaal wegkoken.

  7. Voeg de runderfond en de rest van de honing toe en laat weer inkoken tot een dikke saus. Druk door een fijne zeef en doe terug in de pan. Zet het vuur laag en roer de rest van de geklaarde boter in kleine blokjes erdoor tot deze is gesmolten. Laat niet koken.

  8. Snijd de rosbief aan en serveer met de crispy roast potatoes, spruiten en rodewijnsaus!

Wat vond je van dit recept?

Rosbief met roast potatoes en cranberry-rodewijnsaus van The Twisted Chef

Het perfecte gerecht voor de feestdagen: wagyu-rosbief met crispy aardappels en geroosterde spruitjes. Maak 'm af met een cranberry-rodewijnsaus en het feest kan beginnen!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig