bewaar
Reerugfilet in rodewijnsaus en bramen met geroosterde spruiten
Reerugfilet in rodewijnsaus en bramen met geroosterde spruiten
bewaar

Reerugfilet in rodewijnsaus en bramen met geroosterde spruiten

30 min. bereiden
25 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

spruiten

2 takjes

verse rozemarijn

3 el

milde olijfolie

1

sjalot

5 el

ongezouten roomboter

125 ml

volle rode wijn

200 ml

wildfond

1 el

appelstroop

1 takje

verse tijm

390 g

reerugfilet

125 g

verse bramen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de spruiten schoon, halveer ze en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Ris de naaldjes van de rozemarijn, strooi over de spruiten en besprenkel met de 1/3 van de olie. Bestrooi met peper en zout naar smaak en rooster ca. 25 min. in de oven. Snipper de sjalot. Verhit 1/5 van de boter in een ruime steelpan en fruit de sjalot 3 min. Voeg het laatste takje tijm toe en schenk de wijn, wildfond en appelstroop erbij. Breng aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. inkoken.

2

Snijd ondertussen het vlees in 4 gelijke stukken. Dep droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit een ruime koekenpan. Doe nogmaals 1/5 boter en de rest van de olie in de pan. Leg, als het vet niet meer bruist, het vlees in de pan en bak de filets in ca. 6 min. bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Keer ze halverwege. Laat het vlees 5 min. afgedekt rusten.

3

Klop de rest van de koude boter door de rode-wijnsaus en verwarm op middelhoog vuur. Voeg de bramen toe, neem na 1 minuut van het vuur en breng op smaak met peper. Serveer het vlees met de saus en de geroosterde spruiten.

algemeenVoor dit recept wordt uitgegaan van 100 g vlees per persoon.

algemeenHalveer de bramen als ze erg groot zijn.

combinatietipLekker met pommes duchesse