Reerugfilet in rodewijnsaus en bramen met geroosterde spruiten
Ingrediënten
4 personen
500 g
spruiten
2 takjes
verse rozemarijn
3 el
milde olijfolie
1
sjalot
5 el
ongezouten roomboter
125 ml
volle rode wijn
200 ml
wildfond
1 el
appelstroop
1 takje
verse tijm
390 g
reerugfilets
125 g
verse bramen
Dit heb je nodig
bakpapier
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de spruiten schoon, halveer ze en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Ris de naaldjes van de rozemarijn, strooi over de spruiten en besprenkel met de 1/3 van de olie. Bestrooi met peper en zout naar smaak en rooster ca. 25 min. in de oven. Snipper de sjalot. Verhit 1/5 van de boter in een ruime steelpan en fruit de sjalot 3 min. Voeg het laatste takje tijm toe en schenk de wijn, wildfond en appelstroop erbij. Breng aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. inkoken.
Snijd ondertussen het vlees in 4 gelijke stukken. Dep droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit een ruime koekenpan. Doe nogmaals 1/5 boter en de rest van de olie in de pan. Leg, als het vet niet meer bruist, het vlees in de pan en bak de filets in ca. 6 min. bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Keer ze halverwege. Laat het vlees 5 min. afgedekt rusten.
Klop de rest van de koude boter door de rode-wijnsaus en verwarm op middelhoog vuur. Voeg de bramen toe, neem na 1 minuut van het vuur en breng op smaak met peper. Serveer het vlees met de saus en de geroosterde spruiten.
Reerugfilet in rodewijnsaus en bramen met geroosterde spruiten

hoofdgerecht
null personen
435 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de spruiten schoon, halveer ze en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Ris de naaldjes van de rozemarijn, strooi over de spruiten en besprenkel met de 1/3 van de olie. Bestrooi met peper en zout naar smaak en rooster ca. 25 min. in de oven. Snipper de sjalot. Verhit 1/5 van de boter in een ruime steelpan en fruit de sjalot 3 min. Voeg het laatste takje tijm toe en schenk de wijn, wildfond en appelstroop erbij. Breng aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. inkoken.
Snijd ondertussen het vlees in 4 gelijke stukken. Dep droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit een ruime koekenpan. Doe nogmaals 1/5 boter en de rest van de olie in de pan. Leg, als het vet niet meer bruist, het vlees in de pan en bak de filets in ca. 6 min. bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Keer ze halverwege. Laat het vlees 5 min. afgedekt rusten.
Klop de rest van de koude boter door de rode-wijnsaus en verwarm op middelhoog vuur. Voeg de bramen toe, neem na 1 minuut van het vuur en breng op smaak met peper. Serveer het vlees met de saus en de geroosterde spruiten.
algemeen:Voor dit recept wordt uitgegaan van 100 g vlees per persoon.
algemeen:Halveer de bramen als ze erg groot zijn.
combinatietip:Lekker met pommes duchesse
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)500 g spruiten
2 takjes verse rozemarijn
3 el milde olijfolie
1 sjalot
5 el ongezouten roomboter
125 ml volle rode wijn
200 ml wildfond
1 el appelstroop
1 takje verse tijm
390 g reerugfilets
125 g verse bramen
Dit heb je nodig
bakpapier