Sinterklaas recepten

De maan schijnt al door de bomen en aan gedichten en surprises wordt hard gewerkt. Vol verwachting klopt ons hart, want Sinterklaas is in aantocht. Dat vraagt om lekkere sinthapjes voor het heerlijkste avondje van het jaar. Bekijk hier alle sintvideo's.

Speculaas-suikerbollenwentelteefjes
Speculaas-suikerbollenwentelteefjes

Speculaas-suikerbollenwentelteefjes

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 200 g mascarpone
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 middelgroot ei
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 4 speculaas-suikerbollen
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 75 g blauwe bessen
  • 4 el choco-hagelletter
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • handmixer
  1. Klop de mascarpone met het vanille-extract luchtig met een handmixer. Klop het ei samen met de melk en kaneel los in een diep bord.
  2. Halveer de suikerbollen overlangs en wentel de helften door het eimengsel. Verhit de boter in de pan en bak de helft van de suikerbolhelften in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Herhaal met de rest van de suikerbolhelften.
  3. Verdeel de suikerbollen over de borden. Verdeel de mascarpone, blauwe bessen en chocohagelletters erover.