Zuurkool

Zuurkool kan meer dan je denkt. Lekker fris op een broodje met worst of door een smakelijke stamppot. Bekijk hier alle zuurkoolrecepten.

Zuurkoolplaattaart met worst
Zuurkoolplaattaart met worst

Zuurkoolplaattaart met worst

Ingrediënten

voor 10 porties
  • 260 g vers flammkuchendeeg
  • 125 ml crème fraîche
  • 200 g geraspte emmentaler 45+
  • 250 g zak gekookte wijnzuurkool met spek
  • 1 tl Verstegen karwijzaad
  • 100 ml halfvolle melk
  • 450 g verse aardappelpuree met boter
  • 1 Veluwse rookworst fijn
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • spuitzak
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg met bakpapier en al uit op een bakplaat. Vouw de randjes aan alle kanten iets omhoog. Bestrijk het deeg met de crème fraîche en bestrooi met de helft van de kaas. Verdeel de zuurkool erover.
  2. Meng de rest van de kaas, het karwijzaad en de melk door de aardappelpuree en doe in de spuitzak. Snijd de worst in plakjes van een ½ cm dik. Spuit de puree in rozetjes in de lengte in 3 banen op de zuurkool. Leg de plakjes worst dakpansgewijs ook in 3 banen op de zuurkool. Bak de plaattaart ca, 25 min. in het midden van de oven.