bewaar
Teriyaki wraps
Teriyaki wraps
bewaar

Teriyaki wraps

Eet ‘m op z’n Japans: zittend op de grond, bij de picknick.

20 min. bereiden
100waarderingen

Ingrediënten

8 personen

500 g

runderreepjes

6 el

teriyakisaus

½

komkommer

6

bosuien

4 el

oosterse roerbakolie

250 g

shiitake

2 tl

sesamzaad

8

bloemtortilla's

Eet ‘m op z’n Japans: zittend op de grond, bij de picknick.

Aan de slag

1

Schep in een kom het vlees en de teriyakisaus door elkaar en marineer het vlees 15 min. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes er met een theelepel uit. Snijd de stukken in de lengte in dunne plakken en vervolgens in dunne reepjes. Snijd de bosui in dezelfde lange dunne reepjes.

2

Verhit de helft van de olie in een wok. Roerbak hierin de shiitakes goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout en schep de shiitakes met een schuimspaan op een bord. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de runderreepjes in 2 min. bruin en gaar. Roer de sesamzaadjes erdoor.

3

Leg de tortilla's naast elkaar op het werkvlak. Leg het vlees, de paddenstoelen, komkommer en bosui in het midden van de tortilla. Houd rechts een paar cm van de rand vrij. Vouw de rechterkant van de tortilla over de vulling naar binnen. Houd dit aangedrukt en rol de tortilla op.

Marineren

Instructievideo - 00:40 min.