Kalkoen teriyaki

Advertentie
Ingrediënten
- 2 schaaltjes kalkoenreepjes (à ca. 250 g)
- 5 eetlepels Teriyaki marinade (fles à 250 ml)
- 1 zak drie kleuren paprika ((rood geel en groen)
- 2 bakjes shii-takes (à 100 g)
- 4 bospeentjes
- 1 zak mihoen (250 g)
- 3 eetlepels oosterse roerbakolie (fles à 250 ml)
- 1 zak kroepoek (100 g)
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kalkoenreepjes met 4 eetlepels marinade mengen en ca. 15 minuten laten rusten. Paprika's schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. Shii-takes schoonmaken en in stukjes snijden. Bospeen wassen, schoonmaken en twee keer in lengte halveren. Kwarten in reepjes snijden. Mihoen koken volgens gebruiksaanwijzing. In wok roerbakolie verhitten. Kalkoenreepjes ca. 3 minuten op hoog vuur bakken. Paprika's, shii-takes en bospeen toevoegen en ca. 5 minuten meebakken. Op smaak brengen met zout, peper en rest van marinade. Serveren met mihoen en kroepoek.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 605 kcal
- eiwit 36 g
- koolhydraten 73 g
- vet 17 g