bewaar
Tonijnspies teriyaki
Tonijnspies teriyaki
bewaar

Tonijnspies teriyaki

25 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

4

tonijnbiefstukken

3

bosuitjes

100 ml

teriyaki marinade

2 tenen

knoflook

3 cm

verse gemberwortel

12 kleine

kastanjechampignons

olie

Dit heb je nodig

  • metalen spiesen

  • barbecue

Aan de slag

1

Snijd de tonijnbiefstukken in blokjes van 3 cm en de bosuitjes in stukjes van 5 cm. Meng in een grote kom de blokjes vis met de teriyakimarinade, knoflook, geraspte gemberwortel, kastanjechampignons en bosui. Laat alles afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren, maar laat de tonijn tijdig op kamertemperatuur komen.

2

Rijg afwisselend de blokjes tonijn, kastanjechampignons en stukjes bosui aan de satépennen. Bestrijk de spiesen rondom met olie en gril de vis op een ingevet rooster boven heet vuur in 1-2 min. per kant naar keuze rood of rosé.