bewaar
Teriyaki-spiesjes
Teriyaki-spiesjes
bewaar

Teriyaki-spiesjes

30 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

biefstuk

1

Schots zalmhaasje

1 dl

Teriyaki marinade

½ zakje

stoneleeks

1 bakje

shii-takes

150 g

witte snelkookrijst

2 eetlepels

sojasaus

peper

2 eetlepels

sesamzaadjes

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

Aan de slag

1

Biefstuk in 8 dobbelstenen, zalm in 12 blokjes snijden. In aparte kommen blokjes mengen met elk 1/2 dl marinade. Biefstuk en zalm minstens 15 minuten laten marineren, af en toe omscheppen. Bovenste groen van stoneleeks in ringetjes snijden, stengels in 5 stukken snijden. Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden.

2

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Biefstuk uit marinade nemen en met stoneleeks aan satéstokjes rijgen. Hetzelfde doen met zalm. Princess Table Chef op tafel zetten en 5 minuten voorverwarmen op 215 °C. Spiesjes aan beide kanten ca. 2 minuten bakken tot biefstuk bruin en van binnen rosé is, en zalm vrijwel gaar. Intussen plakjes shii-take gaarbakken, regelmatig omscheppen. Groen van stoneleeks door rijst mengen en op tafel zetten. Shii-takes over twee borden verdelen en op smaak brengen met sojasaus en peper. Spiesjes op shii-takes leggen, bestrooien met sesamzaadjes.