Ge­vul­de pom­poen­rol­la­de

Deze pompoenrollade steelt de show als vegan centerpiece, maar ook als feestelijk groentebijgerecht. Serveer hem in zijn geheel en snijd ’m pas op tafel aan.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 225 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 50 min. oventijd
(53) waardeer
hoofdgerecht Deze pompoenrollade steelt de show als vegan centerpiece, maar ook als feestelijk groentebijgerecht. Serveer hem in zijn geheel en snijd ’m pas op tafel aan. 6 personen
3 53

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • keukentouw

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Besprenkel elk snijvlak met ¼ van de olie en leg met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 30-35 min. in het midden van de oven tot het vruchtvlees zacht is.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de paddenstoelen grof. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Verhit ¼ van de olie in een hapjespan en bak de helft van de knoflook met de paddenstoelen en tijm 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep uit de pan op een bord.
  3. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en roerbak de spinazie met de rest van de knoflook 3 min. op hoog vuur.
  4. Neem van het vuur, schep in een zeef en druk het vocht eruit. Breng op smaak met 1 el citroensap (per 6 personen), peper en eventueel zout. Neem de pompoen uit de oven en zet de oven op 180 °C. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de pompoenschil, maar laat langs de rand 2 cm zitten.
  5. Schil en rasp de gember en roer het pompoenvruchtvlees met het citroenrasp en de kaneel en nootmuskaat tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Bekleed de binnenkant van de pompoenhelften met ⅔ van de spinazie en duw goed aan. Verdeel de paddenstoelen en vervolgens de pompoenpuree erover. Dek af met de rest van de spinazie en duw stevig aan. Leg de pompoenhelften in de lengte naast elkaar en klap de snijkanten in een snelle beweging tegen elkaar aan. Bind vast met het keukentouw en rooster de pompoen nog ca. 15 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 15 min. staan voordat je hem aansnijdt.

bereidingstip:

Je kunt deze pompoenrollade 1 dag van tevoren maken, tot en met stap 5. Verwarm hem dan wat langer in de oven (25 min.) en snijd hem direct aan, zonder hem te laten rusten.

video

Pom­poen schil­len en snij­den

instructievideo - 01:05 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 25 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde pompoenrollade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de pom­poen­rol­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1.3 kg flespompoen

Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel.

3
3
  • 1 el traditionele olijfolie

Besprenkel elk snijvlak met de olie en leg met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4

Rooster 30-35 min. in het midden van de oven tot het vruchtvlees zacht is.

5
5
  • 2 tenen knoflook
  • 200 g paddenstoelenmelange
  • 5 g verse tijm

Snijd ondertussen de knoflook fijn en de paddenstoelen grof. Haal de blaadjes van de takjes tijm.

6
6
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de helft van de knoflook met de paddenstoelen en tijm 5 min. op middelhoog vuur.

7
7

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep uit de pan op een bord.

8
8
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit.

9
9
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 200 g verse spinazie

Verhit de rest van de olie in de hapjespan en roerbak de spinazie met de rest van de knoflook 3 min. op hoog vuur.

10
10

Neem van het vuur, schep in een zeef en druk het vocht eruit. Breng op smaak met 1 el citroensap (per 6 personen), peper en eventueel zout.

11
11

Neem de pompoen uit de oven en zet de oven op 180 °C.

12
12

Schep het vruchtvlees met een lepel uit de pompoenschil, maar laat langs de rand 2 cm zitten.

13
13
  • 2 cm verse gember
  • ½ tl gemalen kaneel
  • ¼ tl gedroogde nootmuskaat

Schil en rasp de gember en roer het pompoenvruchtvlees met het citroenrasp en de kaneel en nootmuskaat tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

14
14

Bekleed de binnenkant van de pompoenhelften met ⅔ van de spinazie en duw goed aan.

15
15

Verdeel de paddenstoelen en vervolgens de pompoenpuree erover.

16
16

Dek af met de rest van de spinazie en duw stevig aan.

17
17

Leg de pompoenhelften in de lengte naast elkaar en klap de snijkanten in een snelle beweging tegen elkaar aan.

18
18

Bind vast met het keukentouw en rooster de pompoen nog ca. 15 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 15 min. staan voordat je hem aansnijdt.

bereidingstip:

Je kunt deze pompoenrollade 1 dag van tevoren maken, tot en met stap 5. Verwarm hem dan wat langer in de oven (25 min.) en snijd hem direct aan, zonder hem te laten rusten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.