Ge­vul­de pom­poen

Pompoen gevuld met paddenstoelen, spinazie en kruiden uit de oven: lekker!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 165 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 50 min. oventijd
(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Pompoen gevuld met paddenstoelen, spinazie en kruiden uit de oven: lekker! 4 personen
3 19

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukentouw

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder met een lepel de pitten en draden. Besprenkel de snijvlakken met elk 1 el olie en rooster met de snijkant naar beneden ca. 35 min. in het midden van de oven, tot het vruchtvlees zacht is.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de paddenstoelen grof. Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen, tijm en de helft van de knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep uit de pan op een bord. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en roerbak de spinazie met de rest van de knoflook 3 min. op hoog vuur. Neem van het vuur en breng op smaak met 1 el citroensap per pompoen, peper en eventueel zout.
  3. Neem de pompoen uit de oven, schep met een lepel een deel van het vruchtvlees eruit en houd apart. Zet de oven op 180 °C. Laat ca. 2 cm vruchtvlees aan de randen zitten.
  4. Schil en rasp de gember en meng met de kruidnagel, nootmuskaat, het vruchtvlees van de pompoen en het citroenrasp tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bekleed de holtes van de pompoenhelften met ⅔ van de spinazie en duw goed aan. Verdeel achtereenvolgens de paddenstoelen en pompoenpuree in lagen over de spinazie. Dek af met de rest van de spinazie en duw stevig aan. Leg de pompoenhelften in de lengte naast elkaar en klap in een snelle beweging de snijkanten tegen elkaar aan. Bind vast met keukentouw. Rooster de pompoen nog 15 min. in de oven. Neem uit de oven en laat nog 15 min. staan voordat je hem aansnijdt.

combinatietip:

Dit recept is ook heerlijk als bijgerecht. Dan heb je voldoende voor 6 tot 8 personen

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 500 mg
  • vezels 4 g
Tags

Gevulde pompoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de pom­poen

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 flespompoen

Halveer de pompoen in de lengte en verwijder met een lepel de pitten en draden.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

3
3
  • 2 el olijfolie

Besprenkel de snijvlakken met elk 1 el olie en rooster met de snijkant naar beneden ca. 35 min. in het midden van de oven, tot het vruchtvlees zacht is.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 200 g paddenstoelenmelange

Snijd ondertussen de knoflook fijn en de paddenstoelen grof.

5
5
  • 1 el olijfolie
  • 1 el verse tijmblaadjes

Verhit de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen, tijm en de helft van de knoflook 5 min. op middelhoog vuur.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep uit de pan op een bord.

7
7
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.

8
8
  • 1 el olijfolie
  • 200 g wilde spinazie

Verhit de rest van de olie in de hapjespan en roerbak de spinazie met de rest van de knoflook 3 min. op hoog vuur.

9
9

Neem van het vuur en breng op smaak met 1 el citroensap per pompoen, peper en eventueel zout.

10
10

Neem de pompoen uit de oven, schep met een lepel een deel van het vruchtvlees eruit en houd apart. Zet de oven op 180 °C.

11
11

Laat ca. 2 cm vruchtvlees aan de randen zitten.

12
12
  • 2 cm verse gember
  • ¼ tl gemalen kruidnagel
  • ¼ tl nootmuskaat

Schil en rasp de gember en meng met de kruidnagel, nootmuskaat, het vruchtvlees van de pompoen en het citroenrasp tot een gladde puree.

13
13

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

14
14

Bekleed de holtes van de pompoenhelften met ⅔ van de spinazie en duw goed aan.

15
15

Verdeel achtereenvolgens de paddenstoelen en pompoenpuree in lagen over de spinazie. Dek af met de rest van de spinazie en duw stevig aan.

16
16

Leg de pompoenhelften in de lengte naast elkaar en klap in een snelle beweging de snijkanten tegen elkaar aan. Bind vast met keukentouw.

17
17

Rooster de pompoen nog 15 min. in de oven. Neem uit de oven en laat nog 15 min. staan voordat je hem aansnijdt.

combinatietip:

Dit recept is ook heerlijk als bijgerecht. Dan heb je voldoende voor 6 tot 8 personen

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.