bewaar
Paddenstoelenlasagne
Paddenstoelenlasagne
bewaar

Paddenstoelenlasagne

Als het dan herfst is, willen we dat ook proeven. Met aardse paddenstoelen en stevige blauwaderkaas.

20 min. bereiden
35 min. oventijd
133waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongezouten roomboter

50 g

tarwebloem

500 ml

halfvolle melk

1 tl

gemalen nootmuskaat

250 g

kastanjechampignons

400 g

paddestoelenmelange

4 el

traditionele olijfolie

1 teen

knoflook

2 el

gedroogde dragon

1

kleine bloemkool

200 g

gorgonzola blauwaderkaas 48+

250 g

verse lasagnebladen

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Als het dan herfst is, willen we dat ook proeven. Met aardse paddenstoelen en stevige blauwaderkaas.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur gaar worden, tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Dit duurt ca. 5 min. Voeg al roerend de melk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en breng de bechamelsaus op smaak met peper, eventueel zout en de nootmuskaat.

2

Halveer ondertussen de kastanjechampignons en de grote paddenstoelen uit de melange. Schep alle paddenstoelen om met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de paddenstoelen in 3 delen steeds 2 min. goudbruin. Schep regelmatig om.

3

Snijd de knoflook fijn en doe het bij de dragon. Snijd de bloemkool fijn en de gorgonzola in stukjes. Meng de dragon en knoflook met de paddenstoelen.

4

Vet de ovenschaal in en bedek de bodem van de ovenschaal met wat bechamelsaus. Bedek achtereenvolgens met lasagnebladen, ½ van de bloemkool, ⅓ van de paddenstoelen, ⅓ van de bechamelsaus en ⅓ van de gorgonzola. Maak zo nog een laag en dek af met lasagnebladen. Schep de rest van de bechamelsaus op de lasagnebladen en verdeel de rest van de paddenstoelen en gorgonzola erover. Zet de lasagne in het midden van de oven en bak in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

Paddenstoelenlasagne

Instructievideo - 03:14 min.