Paddenstoelenlasagne
Rijkgevulde lasagne zónder vlees, mét paddenstoelen. Zo lekker is vega.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 tenen knoflook
- 400 g champignons (bak)
- 200 g paddenstoelenmelange (schaal)
- 4 el traditionele olijfolie
- 780 g basis voor pastasaus Italiaanse kruiden
- 250 g verse lasagnebladen (pak)
- 125 g crème fraîche light (bekertje)
- 50 g geraspte jong belegen kaas
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de knoflook fijn. Maak de champignons en paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Vet de ovenschaal in met de olie. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de paddenstoelen en de champignons 4 min. Schep ⅔ van de knoflook in de pan en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper.
- Schenk een dun laagje pastasaus in de ingevette ovenschaal. Leg er 2-3 lasagnebladen op. Verdeel er wat paddenstoelen en enkele lepels saus over. Dek af met 2-3 lasagnebladen. Maak meer lagen met de rest van de paddenstoelen en saus. Eindig met een laag lasagnebladen en saus.
- Meng de crème fraîche met de kaas en de rest van de knoflook. Schep op de lasagne en strijk uit. Bestrooi met peper. Bak in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
bereidingstip:
Je kunt de lasagne van te voren bereiden, bak hierbij nog niet de lasagne in de oven. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Neem de schaal tijdens het voorverwarmen van de oven uit de koelkast en bak het ca. 30 min. in de oven.

Romige spinazielasagne maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 465 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 57 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 940 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Paddenstoelenlasagne
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Paddenstoelenlasagne
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- 400 g champignons
- 200 g paddenstoelenmelange
- 2 el traditionele olijfolie
Maak de champignons en paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Vet de ovenschaal in met de olie.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de paddenstoelen en de champignons 4 min.
Schep ⅔ van de knoflook in de pan en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper.
- 780 g basis voor pastasaus Italiaanse kruiden
- 250 g verse lasagnebladen
Schenk een dun laagje pastasaus in de ingevette ovenschaal. Leg er 2-3 lasagnebladen op.
Verdeel er wat paddenstoelen en enkele lepels saus over. Dek af met 2-3 lasagnebladen.
Maak meer lagen met de rest van de paddenstoelen en saus. Eindig met een laag lasagnebladen en saus.
- 125 g crème fraîche light
- 50 g geraspte jong belegen kaas
Meng de crème fraîche met de kaas en de rest van de knoflook. Schep op de lasagne en strijk uit. Bestrooi met peper.
Bak in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
bereidingstip:
Je kunt de lasagne van te voren bereiden, bak hierbij nog niet de lasagne in de oven. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Neem de schaal tijdens het voorverwarmen van de oven uit de koelkast en bak het ca. 30 min. in de oven.