Paddenstoelenlasagne
Rijkgevulde lasagne zónder vlees, mét paddenstoelen. Zo lekker is vega.
Ingrediënten
4 personen
3 tenen
knoflook
400 g
champignons
200 g
paddenstoelen voor risotto
4 el
traditionele olijfolie
780 g
basis voor pastasaus Italiaanse kruiden
250 g
verse lasagnebladen
125 g
crème fraîche light
50 g
geraspte jong belegen kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de knoflook fijn. Maak de champignons en paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. De kruiden uit de paddenstoelenmix gebruik je niet. Vet de ovenschaal in met de helft van de olie. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de paddenstoelen en de champignons 4 min. Schep ⅔ van de knoflook in de pan en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper.
Schenk een dun laagje pastasaus in de ingevette ovenschaal. Leg er 2-3 lasagnebladen op. Verdeel er wat paddenstoelen en enkele lepels saus over. Dek af met 2-3 lasagnebladen. Maak meer lagen met de rest van de paddenstoelen en saus. Eindig met een laag lasagnebladen en saus.
Meng de crème fraîche met de kaas en de rest van de knoflook. Schep op de lasagne en strijk uit. Bestrooi met peper. Bak in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Romige spinazielasagne maken
Instructievideo - 02:43 min.
Paddenstoelenlasagne
Rijkgevulde lasagne zónder vlees, mét paddenstoelen. Zo lekker is vega.

hoofdgerecht
null personen
465 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de knoflook fijn. Maak de champignons en paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. De kruiden uit de paddenstoelenmix gebruik je niet. Vet de ovenschaal in met de helft van de olie. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de paddenstoelen en de champignons 4 min. Schep ⅔ van de knoflook in de pan en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper.
Schenk een dun laagje pastasaus in de ingevette ovenschaal. Leg er 2-3 lasagnebladen op. Verdeel er wat paddenstoelen en enkele lepels saus over. Dek af met 2-3 lasagnebladen. Maak meer lagen met de rest van de paddenstoelen en saus. Eindig met een laag lasagnebladen en saus.
Meng de crème fraîche met de kaas en de rest van de knoflook. Schep op de lasagne en strijk uit. Bestrooi met peper. Bak in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
bereidingstip:Je kunt de lasagne van te voren bereiden, bak hierbij nog niet de lasagne in de oven. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Neem de schaal tijdens het voorverwarmen van de oven uit de koelkast en bak het ca. 30 min. in de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)3 tenen knoflook
400 g champignons
200 g paddenstoelen voor risotto
4 el traditionele olijfolie
780 g basis voor pastasaus Italiaanse kruiden
250 g verse lasagnebladen
125 g crème fraîche light
50 g geraspte jong belegen kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)