Su­per zo­mer­fruit­sa­la­de

De muntsuiker maakt dit gerecht nog frisser en zoeter. De balsamicoazijn haalt de smaak van het fruit op.

(44) waardeer
brunch De muntsuiker maakt dit gerecht nog frisser en zoeter. De balsamicoazijn haalt de smaak van het fruit op. 4 personen
3 44

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vijzel

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal de blaadjes van de takjes munt en wrijf de helft van de muntblaadjes met de suiker fijn in de vijzel. Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
  2. Meng het fruit in een grote schaal en schep de balsamicoazijn erdoor. Bestrooi de fruitsalade met de muntsuiker en schep voorzichtig om. Bestrooi met de rest van de muntblaadjes en serveer.

serveertip:

Ook leuk om te serveren in een halve kokosnoot. Draai voor het openen van een kokosnoot een kurkentrekker in de ogen van de noot. Laat het sap door de gaten boven een kom eruit lopen. Leg de kokosnoot in je hand en hou deze goed vast. Sla met de rug (het dikke gedeelte) van het mes precies in het midden van de kokosnoot. Draai de kokosnoot steeds een klein stukje rond. Blijf tikken en roteren totdat de kokosnoot helemaal opensplijt. Vul de halve kokosnoot met de fruitsalade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 27 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Super zomerfruitsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Su­per zo­mer­fruit­sa­la­de

1
  • 15 g verse munt
  • 3 el kristalsuiker
  • 250 g verse aardbeien

Haal de blaadjes van de takjes munt en wrijf de helft van de muntblaadjes met de suiker fijn in de vijzel. Maak de aardbeien schoon en halveer ze.

2
  • 150 g verse blauwe bessen
  • 150 g verse frambozen
  • 120 g verse granaatappelpitjes
  • 2 el witte balsamicoazijn

Meng het fruit in een grote schaal en schep de balsamicoazijn erdoor. Bestrooi de fruitsalade met de muntsuiker en schep voorzichtig om.

3

Bestrooi met de rest van de muntblaadjes en serveer. Bon appétit!

serveertip:

Ook leuk om te serveren in een halve kokosnoot. Draai voor het openen van een kokosnoot een kurkentrekker in de ogen van de noot. Laat het sap door de gaten boven een kom eruit lopen. Leg de kokosnoot in je hand en hou deze goed vast. Sla met de rug (het dikke gedeelte) van het mes precies in het midden van de kokosnoot. Draai de kokosnoot steeds een klein stukje rond. Blijf tikken en roteren totdat de kokosnoot helemaal opensplijt. Vul de halve kokosnoot met de fruitsalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.