Su­per­snel­le ont­bijt­taart

Tover een Turks brood om in een hemels ontbijtgerecht met citroenmascarpone en vers fruit.

  • ontbijt
  • 6 personen
  • 425 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(171) waardeer
ontbijt Tover een Turks brood om in een hemels ontbijtgerecht met citroenmascarpone en vers fruit. 6 personen
3 171

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 ºC. Snijd de pide horizontaal doormidden en rooster ca. 10 minuten in de hete oven. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in plakjes. Meng in een kom de mascarpone met de lemon curd.
  2. Bestrijk beide helften van de pide met het mascarponemengsel. Beleg het brood met de aardbeien, frambozen, bramen en blauwe bessen. Snijd de muntblaadjes in dunne reepjes. Beleg het brood met de aardbeien, frambozen, bramen en blauwe bessen. Bestrooi met de suiker en munt. Bon appétit!

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Supersnelle ontbijttaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Su­per­snel­le ont­bijt­taart

1

Verwarm de oven voor op 225 ºC.

2
  • 1 Turks brood

Snijd de pide horizontaal doormidden en rooster ca. 10 minuten in de oven.

3
  • 250 g verse aardbeien
  • 250 g mascarpone
  • 4 el lemon curd

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in plakjes. Meng in een kom de mascarpone met de lemon curd.

4

Bestrijk de onderste helft van de pide met de helft van het mascarponemengsel. Bestrijk de bovenkant van de pide met de rest van het mascarponemengsel.

5
  • 2 takjes verse munt
  • 125 g verse frambozen
  • 150 g verse bramen
  • 125 g verse blauwe bessen
  • 2 el kristalsuiker

Snijd de muntblaadjes in dunne reepjes. Beleg het brood met de aardbeien, frambozen, bramen en blauwe bessen. Bestrooi met de suiker en munt. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.