Gehakttaart met nasikruiden
Een mix van de Franse (de quiche), de Hollandse (het gehakt) en de Indonesische keuken (de oosterse ingrediënten).
500 kcal
20 min. bereiden, 25 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
diepvries deeg voor hartige taart
500 gram nasi/bami groentemix
nasi/bami groentemix
300 gram rundergehakt
rundergehakt
48 gram mix voor nasi
mix voor nasi
50 ml kraanwater
kraanwater
1 theelepel sambal oelek
sambal oelek
1 eetlepel ketjap manis
ketjap manis
3 middelgrote eieren
middelgrote eieren
2 eetlepel traditionele olijfolie
traditionele olijfolie
1 pot atjar tjampoer
atjar tjampoer
Dit heb je nodig
springvorm (∅ 22 cm)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2005 week 40-41 - 2005 week 40-41
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien.
Snijd het steeltje van de rode peper uit het groentepakket. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in ringetjes. Bak in een droge braadpan het gehakt in 4 min. rul. Voeg de peper en de nasi/bamigroente toe en bak 2 min. mee. Meng ondertussen het zakje nasimix met het water, de sambal en de ketjap, voeg toe en bak 1 min. mee. Laat het gehakt-groentemengsel iets afkoelen.
Klop de eieren los. Vet de ovenschaal in en bekleed de vorm met het deeg. Schep de eieren door het gehakt-groentemengsel. Schep het mengsel in de taartvorm. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en goudbruin. Serveer met de atjar.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Gehakttaart met nasikruiden
Een mix van de Franse (de quiche), de Hollandse (het gehakt) en de Indonesische keuken (de oosterse ingrediënten).

hoofdgerecht
4 personen
500 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien.
Snijd het steeltje van de rode peper uit het groentepakket. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in ringetjes. Bak in een droge braadpan het gehakt in 4 min. rul. Voeg de peper en de nasi/bamigroente toe en bak 2 min. mee. Meng ondertussen het zakje nasimix met het water, de sambal en de ketjap, voeg toe en bak 1 min. mee. Laat het gehakt-groentemengsel iets afkoelen.
Klop de eieren los. Vet de ovenschaal in en bekleed de vorm met het deeg. Schep de eieren door het gehakt-groentemengsel. Schep het mengsel in de taartvorm. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en goudbruin. Serveer met de atjar.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
500 g nasi/bami groentemix
300 g rundergehakt
48 g mix voor nasi
50 ml kraanwater
1 tl sambal oelek
1 el ketjap manis
3 middelgrote eieren
2 el traditionele olijfolie
1 pot atjar tjampoer
Dit heb je nodig
springvorm (∅ 22 cm)




