Gehakttaart met nasikruiden

Een mix van de Franse (de quiche), de Hollandse (het gehakt) en de Indonesische keuken (de oosterse ingrediënten).

500 kcal

20 min. bereiden, 25 min. oventijd

pittig

3.7/5

(604)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart

    diepvries deeg voor hartige taart

  • 500 gram nasi/bami groentemix

    nasi/bami groentemix

  • 300 gram rundergehakt

    rundergehakt

  • 48 gram mix voor nasi

    mix voor nasi

  • 50 ml kraanwater

    kraanwater

  • 1 theelepel sambal oelek

    sambal oelek

  • 1 eetlepel ketjap manis

    ketjap manis

  • 3 middelgrote eieren

    middelgrote eieren

  • 2 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 1 pot atjar tjampoer

    atjar tjampoer

Dit heb je nodig

  • springvorm (∅ 22 cm)


2005 week 40-41 - 2005 week 40-41

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien.

  2. Snijd het steeltje van de rode peper uit het groentepakket. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in ringetjes. Bak in een droge braadpan het gehakt in 4 min. rul. Voeg de peper en de nasi/bamigroente toe en bak 2 min. mee. Meng ondertussen het zakje nasimix met het water, de sambal en de ketjap, voeg toe en bak 1 min. mee. Laat het gehakt-groentemengsel iets afkoelen.

  3. Klop de eieren los. Vet de ovenschaal in en bekleed de vorm met het deeg. Schep de eieren door het gehakt-groentemengsel. Schep het mengsel in de taartvorm. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en goudbruin. Serveer met de atjar.

  • Bakken met bladerdeeg

    Instructievideo - 02:21 min.

Wat vond je van dit recept?

Gehakttaart met nasikruiden

Een mix van de Franse (de quiche), de Hollandse (het gehakt) en de Indonesische keuken (de oosterse ingrediënten).

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig