bewaar
Bami met ham, ei en satésaus
Bami met ham, ei en satésaus
bewaar

Bami met ham, ei en satésaus

Vanavond eten jullie oosters, en nog zelfgemaakt ook!

20 min. bereiden
80waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

300 g

roerbakmie

450 g

nasi/bami groentemix

175 g

kant-en-klare satésaus

3 el

traditionele olijfolie

200 g

hamblokjes

3 el

ketjap manis

4 el

atjar tjampoer

Vanavond eten jullie oosters, en nog zelfgemaakt ook!

Aan de slag

1

Kook de eieren in 8 min. hard, spell af onder stromend koud water. Kook intussen de mie 2 min. voor, spoel af en laat in het vergiet uitlekken. Snijd de tomaat uit het bamipakket in partjes.

2

Snijd de peper fijn en verwijder naar wens de zaadjes (= minder pikant). Pel de eieren en snijd in partjes. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Verhit in de wok de olie. Bak hierin de groenten (behalve tomaat) al omscheppend in ca. 5 min. beetgaar. Schep de mie en ham erdoor en bak nog 3 min. mee tot het gerecht goed warm is.

4

Breng op smaak met ketjap, peper en eventueel zout. Schep de bami op een schaal en garneer met partjes ei, tomaat en atjar tjampoer. Serveer de satésaus er apart mee.