bewaar
Bami met kip en pindasaus
Bami met kip en pindasaus
bewaar

Bami met kip en pindasaus

Een favo onder velen: bami met kip en pindasaus. En je pan staat binnen een mum van tijd op tafel!

15 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

mienestje

900 g

bamigroentepakket

300 g

kipfiletreepjes

2 el

arachideolie

4 el

ketjap manis

250 g

kant-en-klare satésaus

62½ g

cassave kroepoek

Een favo onder velen: bami met kip en pindasaus. En je pan staat binnen een mum van tijd op tafel!

Aan de slag

1

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Haal ondertussen 1 rode peper uit de bamigroente, de ander wordt niet gebruikt. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.

3

Verhit de olie in een wok en bak de kip en de fijngesneden rode peper 3 min. op hoog vuur. Voeg de bamigroente en ketjap toe en bak al omscheppend nog 4 min. Breng op smaak met peper.

4

Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de mie af, meng door de kip-groentemengsel en bak nog 1 min.

5

Serveer de bami met de satésaus en kroepoek.

variatietipHou je van pittig? Snijd de andere rode peper ook fijn en bestrooi de bami met de fijngesneden rode peper.

vegatipIn plaats van kip kun je ook wokstukjes basis gebruiken.