bewaar
Gehakttaart met nasikruiden
Gehakttaart met nasikruiden
bewaar

Gehakttaart met nasikruiden

Een mix van de Franse (de quiche), de Hollandse (het gehakt) en de Indonesische keuken (de oosterse ingrediënten).

20 min. bereiden
25 min. oventijd
pittig
544waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

diepvries deeg voor hartige taart

500 g

nasi/bami groentemix

300 g

rundergehakt

48 g

mix voor nasi

50 ml

kraanwater

1 tl

sambal oelek

1 el

ketjap manis

3

middelgrote eieren

2 el

traditionele olijfolie

1 pot

atjar tjampoer

Dit heb je nodig

  • springvorm (∅ 22 cm)

Een mix van de Franse (de quiche), de Hollandse (het gehakt) en de Indonesische keuken (de oosterse ingrediënten).

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien.

2

Snijd het steeltje van de rode peper uit het groentepakket. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in ringetjes. Bak in een droge braadpan het gehakt in 4 min. rul. Voeg de peper en de nasi/bamigroente toe en bak 2 min. mee. Meng ondertussen het zakje nasimix met het water, de sambal en de ketjap, voeg toe en bak 1 min. mee. Laat het gehakt-groentemengsel iets afkoelen.

3

Klop de eieren los. Vet de ovenschaal in en bekleed de vorm met het deeg. Schep de eieren door het gehakt-groentemengsel. Schep het mengsel in de taartvorm. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en goudbruin. Serveer met de atjar.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.