Typisch Hollands
De beste recepten voor typisch Hollands op een rij. De echte klassiekers uit de Hollandse keuken om zelf te maken. Succes verzekerd.

Broccoli met kaassaus en gehaktbal
Ingrediënten
4 personen
25 g
ongezouten roomboter
450 g
ambachtelijke gehaktballen
1 kg
krieltjes
800 g
broccoli
44 g
mix voor kaassaus
250 ml
kraanwater
1 el
amandelschaafsel
4 el
tomatenketchup
- Verhit de boter in een koekenpan. Bak de gehaktballen in 2 min. rondom bruin. Voeg een scheutje water toe en braad de gehaktballen in 20 min. gaar. Kook de krieltjes in water met zout in 10-15 min. gaar.
- Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en de steel in plakjes, kook in 6 min. beetgaar. Bereid de kaassaus met het water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een koekenpan zonder olie of boter het amandelschaafsel goudbruin en leg op een bord.
- Schep de krieltjes en broccoli op de borden. Schep de kaassaus over de broccoli en bestrooi met het amandelschaafsel. Leg er een gehaktbal bij. Lekker met tomatenketchup.