Spinaziesoep

Spinaziesoep is met z’n felgroene kleur niet alleen mooi om te zien, het is ook nog eens heel lekker! En ook makkelijk te maken: even aanfruiten, laten slinken, water (of bouillon) erbij, pureren en het staat op tafel. Nu hoef je er alleen nog een broodje of salade bij te kiezen, als je dat wil.

Spinaziesoep recepten

Spinaziesoep maken

Ingrediënten

Aantal personen

1 middelgrote ui

1 teen knoflook

75 gram ongezouten roomboter

500 ml kraanwater

1 groentebouillonblokje

400 gram verse spinazie

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅓ van de boter in een ruime soeppan en fruit de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Voeg de spinazie toe en laat 2 min. koken.

  2. Neem van het vuur, voeg de rest van de boter toe en pureer de soep met de staafmixer in 2 min. glad.