Spinaziesoep
Spinaziesoep is met z’n felgroene kleur niet alleen mooi om te zien, het is ook nog eens heel lekker! En ook makkelijk te maken: even aanfruiten, laten slinken, water (of bouillon) erbij, pureren en het staat op tafel. Nu hoef je er alleen nog een broodje of salade bij te kiezen, als je dat wil.

Spinaziesoep maken
Ingrediënten
4 personen
1
middelgrote ui
1 teen
knoflook
75 g
ongezouten roomboter
500 ml
kraanwater
1
groentebouillonblokje
400 g
verse spinazie
Dit heb je nodig
staafmixer
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅓ van de boter in een ruime soeppan en fruit de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Voeg de spinazie toe en laat 2 min. koken.
- Neem van het vuur, voeg de rest van de boter toe en pureer de soep met de staafmixer in 2 min. glad.