bewaar
Spinaziesoep
Spinaziesoep
bewaar

Spinaziesoep

Dit soeprecept is razendsnel klaar. De crème fraîche maakt hem heerlijk romig en geeft een lichtzure smaak.

20 min. bereiden
540waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

1 teen

knoflook

75 g

ongezouten roomboter

500 ml

kraanwater

1

groentebouillonblokje

400 g

verse spinazie

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅓ van de boter in een ruime soeppan en fruit de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Voeg de spinazie toe en laat 2 min. koken.

2

Neem van het vuur, voeg de rest van de boter toe en pureer de soep met de staafmixer in 2 min. glad.

bereidingstipMeng 125 ml crème fraîche met 2 el water en verdeel met een lepel in een mooie krul over de soep.

Ui fruiten

Instructievideo - 00:31 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spinaziesoep

Dit soeprecept is razendsnel klaar. De crème fraîche maakt hem heerlijk romig en geeft een lichtzure smaak.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig