Pindasoep recepten
Pindasoep recepten

Pindasoep recepten

Pindasoep kennen we in Nederland vooral vanuit de Surinaamse en Indonesische keuken, maar het gerecht vindt z’n oorsprong in de keukens van West-Afrika. Gebruik voor de basis een krachtige pindakaas (of maal zelf de pinda’s) en ga aan de slag!

Pindasoep recepten

'Indische' pindasoep

'Indische' pindasoep

Ingrediënten

4 personen

1

ui

3 tenen

knoflook

2 cm

verse gember

2 el

zonnebloemolie

3 tl

sambal manis

1 liter

kraanwater

3

kippenbouillontabletten

250 g

verse soepgroente

1 stengel

koelverse sereh citroengras

300 g

kipfilet

6 el

pindakaas

3 el

ketjap manis

3 tl

Ketoembar gemalen koriander

½

citroen

  1. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui, knoflook, sambal en de gember 2 min. Blus af met het water. Voeg de bouillontabletten en de soepgroente toe. Kneus het citroengras met een mes (zo komen de aroma's beter vrij) en voeg toe aan de bouillon. Laat 30 min. op laag vuur koken.
  2. Snijd de kipfilets in stukjes. Voeg na 15 min. toe aan de bouillon. Meng ondertussen de pindakaas, ketjap en koriander in een kom. Verdun met een paar el bouillon totdat het mengsel de dikte van een saus heeft. Roer de pindassaus door de bouillon. Pers de citroen uit en breng de soep op smaak met het sap en eventueel nog wat ketjap. Verwijder voor het serveren het citroengras.