bewaar
Pindasoep met alfalfa en garnalen
Pindasoep met alfalfa en garnalen
bewaar

Pindasoep met alfalfa en garnalen

20 min. bereiden
85waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

olie

400 g

Thaise roerbakmix

2 tl

sambal badjak

2

kippenbouillontabletten

½ pot

pindakaas

3 el

ketjap manis

2 el

citroensap

1 bakje

alfalfa

125 g

cocktailgarnalen

½ zakje

verse koriander

Aan de slag

In wok olie verhitten en groenten 3-4 min. roerbakken. Sambal 1 min. meebakken. Bouillontabletten erboven verkruimelen. 1 1/4 liter water erbij schenken. Pindakaas toevoegen en al roerend laten oplossen. Pindasoep 5 min. zachtjes verwarmen en op smaak brengen met ketjap en citroensap. Soep in grote wijde kommen scheppen. In midden flinke pluk alfalfa leggen. Garnalen en koriander erover verdelen. Lekker met kroepoek en stokbrood.

tip

algemeenDeze soep wordt krachtiger en kruidiger van smaak als u de pindakaas vervangt door pasta van pindasaus.