bewaar
Pittige varkenssaté en koolsalade
Pittige varkenssaté en koolsalade
bewaar

Pittige varkenssaté en koolsalade

25 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

350 g

hamlappen

2 el

sambal badjak

5 el

ketjap manis

1 el

arachideolie

300 g

fijne mienestjes

1 zak

gesneden spitskool

1 blikje

mais

3 el

sladressing bieslook

4 el

pindakaas

Dit heb je nodig

  • satéprikkers

Aan de slag

1

Meng in een schaal het vlees met 1 el sambal, 2 el ketjap en de olie. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de ver­pakking. Meng de kool met de mais, de dressing en peper.

2

Rijg het vlees aan de satéprikkers. Verhit de grillpan. Gril de saté in 6 min. rondom bruin en gaar. Verwarm onder­tussen de pindakaas met de rest van de sambal en de ketjap en 200 ml water. Roer tot een gladde pindasaus. Voeg naar wens extra sambal toe.

3

Doe de mie met de saté in 4 kommen. Schep de satésaus erover. Serveer met de salade.

tip

algemeenRooster de saté op de barbecue. Lekker met stokbrood of een gepofte aardappel.