bewaar
Aziatische roerbak met varkenssaté
Aziatische roerbak met varkenssaté
bewaar

Aziatische roerbak met varkenssaté

Een klassieker die nooit, maar dan ook echt nooit gaat vervelen. En binnen een kwartier op tafel!

13 min. bereiden
104waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

fijne mienestjes

2 el

arachideolie

800 g

Chinese wokgroente taugé-rode paprika

350 g

nasi-bamivlees

5 el

pindakaas met stukjes noot

½ el

vloeibare honing

1 tl

sojasaus

1 el

limoensap

150 ml

water

Een klassieker die nooit, maar dan ook echt nooit gaat vervelen. En binnen een kwartier op tafel!

Aan de slag

1

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan en roerbak de wokgroenten 8 min. Breng ondertussen het vlees op smaak met peper en eventueel zout.

2

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Meng ondertussen de pindakaas, honing, sojasaus en het limoensap met het water in een steelpan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en verwarm nog 4 min. Voeg de saus toe aan het vlees en schep om. Schep de mie door de groente en bak nog 1 min. mee. Serveer de mie met de saté in pindasaus.

combinatietipLekker met kroepoek en verse koriander.