Lunchsalade

Lunchsalade

Lunchsalades: vaak eenvoudig te maken en je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten. Wat dacht je van een snelle lunchsalade met geitenkaas, een pastasalade of salade met kip? Hieronder vind je de lekkerste lunchsalades voor een picknick, naar kantoor of gewoon voor thuis.

Gezonde salade kip met groene asperge, komkommer en mozzarella

Gezonde salade kip met groene asperge, komkommer en mozzarella

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breek de sneetjes brood in stukjes van 2-3 cm. en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ¼ van de olie en breng op smaak met peper. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven tot goudbruine croutons. Schep halverwege om.
  2. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in stukjes van 2 cm. Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en bak de kip 3 min. op middelhoog vuur gaar. Voeg de asperges toe en bak 3 min. Breng op smaak met peper.
  3. Doe ondertussen de sojabonen in een vergiet en giet er kokend water over. Laat uitlekken. Leg de komkommer op een grote, stevige snijplank. Kneus ze met de deegroller en snijd in stukjes van 2 cm.
  4. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de halve vrucht uit. Snijd de andere helft in parten. Meng de karnemelk met het citroenrasp, 1 el -sap (per 4 personen) en de rest van de olie. Snijd de basilicumblaadjes fijn.
  5. Meng de kip en asperges met de komkommer, sojabonen, croutons en dressing. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel met het basilicum over de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met een partje citroen.
Hoe neem ik een lunchsalade het best mee?

Hoe neem ik een lunchsalade het best mee?

Geen zin in een boterham? Lunchsalades zijn perfect om mee te nemen naar het werk. Maak je favoriete salade een dag van tevoren, hierdoor hoef je ’s ochtends niet extra vroeg je bed uit. Ga het liefst voor een lunchbox die uit meerdere compartimenten bestaat. Zo heb je een compartiment voor de salade zelf en andere compartimenten voor bijvoorbeeld de dressing, croutons en andere toppings. Geen lunchbox met meerdere compartimenten? Doe de dressing dan in een apart bakje. Je salade kan anders zompig worden als je deze de dag ervoor al maakt. And last but not least: zet je lunchsalade op het werk in een koelkast. Hierdoor blijft-ie langer lekker.