Lunch­sa­la­de met zwar­te olij­ven

Die knapperige pancetta en mooi zwarte olijven zijn echt een gouden combinatie.

(1) waardeer
mediterraan lunch Die knapperige pancetta en mooi zwarte olijven zijn echt een gouden combinatie. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de olijven in ringetjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Klop het citroenrasp en -sap, de olijven en 3/4 van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de pancetta in 3 min. knapperig. Keer halverwege. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Breek eventueel in stukjes.
  3. Bak in het achtergebleven bakvet de paddenstoelenmix en paprikarepen 5 min. op hoog vuur. Voeg de laatste minuut de bonen toe. Neem van het vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd de steelaanzet van de kropjes babyromainesla en snijd in kwarten. Haal de blaadjes los en verdeel over de borden. Schep het paddenstoelenmengsel erop en besprenkel met de dressing. Garneer met de pancetta.

variatietip:

Vervang de bonen eens door gekookte linzen voor een net even andere smaak.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 37-38

Lunchsalade met zwarte olijven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lunch­sa­la­de met zwar­te olij­ven

1
1
  • 425 g black eyed bonen
  • 1 citroen

Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

2
2
  • 170 g zwarte olijven zonder pit
  • 1 gele paprika

Snijd de olijven in ringetjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.

3
3
  • 3 el (olijf)olie

Klop het citroenrasp en -sap, de olijven en de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 1 el (olijf)olie
  • 80 g pancetta

Verhit de olie in een koekenpan en bak de pancetta in 3 min. knapperig. Keer halverwege.

5
5

Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Breek eventueel in stukjes.

6
6
  • 400 g paddenstoelenmix gele paprika, bosui en peterselie

Bak in het achtergebleven bakvet de paddenstoelenmix en paprikarepen 5 min. op hoog vuur.

7
7

Voeg de laatste minuut de bonen toe. Neem van het vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 2 kroppen babyromainesla

Snijd de steelaanzet van de kropjes babyromainesla en snijd in kwarten. Haal de blaadjes los en verdeel over de borden.

9
9

Schep het paddenstoelenmengsel erop en besprenkel met de dressing. Garneer met de pancetta.

variatietip:

Vervang de bonen eens door gekookte linzen voor een net even andere smaak.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.