Lunchsalade met roquefort

Advertentie
Ingrediënten
- 1 schaaltje haricots verts (150 g)
- 1 citroen
- 5 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
- ½ zakje Formaggio da Pasta (a 100 g)
- zout en versgemalen zwarte peper
- 1 bakje pecannoten (80 g)
- 75 g veldsla
- 75 g rucola (sla)
- 200 g roquefort (kaas in dunne plakken voorgesneden)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Haricots verts schoonmaken en halveren. Haricots verts in ca. 4 minuten beetgaar koken, in zeef haricots verts onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Citroen schoonboenen en 2 theelepels schil eraf raspen. Citroen uitpersen. In kom citroensap met geraspte citroenschil, olie en kaas tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Pecannoten grof hakken. In schaal veldsla, rucola en haricots verts met 2 eetlepels dressing en tweederde van pecannoten mengen. Salade over vier borden verdelen. Plakjes roquefort erop leggen en rest van dressing erover sprenkelen. Garneren met rest pecannoten. Serveren met grof bruin brood.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 510 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 8 g
-
vet 47 g
waarvan verzadigd 0 g