bewaar
Lunchsalade met roquefort
Lunchsalade met roquefort
bewaar

Lunchsalade met roquefort

25 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 schaaltje

haricots verts

1

citroen

5 eetlepels

olijfolie extra vierge met basilicum

½ zakje

Formaggio da Pasta

zout en versgemalen zwarte peper

1 bakje

pecannoten

75 g

veldsla

75 g

rucola

200 g

roquefort

Aan de slag

Haricots verts schoonmaken en halveren. Haricots verts in ca. 4 minuten beetgaar koken, in zeef haricots verts onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Citroen schoonboenen en 2 theelepels schil eraf raspen. Citroen uitpersen. In kom citroensap met geraspte citroenschil, olie en kaas tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Pecannoten grof hakken. In schaal veldsla, rucola en haricots verts met 2 eetlepels dressing en tweederde van pecannoten mengen. Salade over vier borden verdelen. Plakjes roquefort erop leggen en rest van dressing erover sprenkelen. Garneren met rest pecannoten. Serveren met grof bruin brood.