Kruidige witte boontjes

mediterraan
lunch
4 personen
3
18
Advertentie
Ingrediënten
- 200 g haricots verts
- zout
- 1 blik witte bonen (400 g)
- 1 grote ui
- 7 g verse dille
- 2 bakjes rucola (à ca. 30 g)
- 2½ eetlepels olijfolie extra vierge
- 200 g panklare spinazie
- 1 teentje knoflook
- 125 ml tomatenblokjes (blik à 400 g)
- versgemalen zwarte peper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Haricots verts schoonmaken, wassen, in stukjes snijden en in pan met ruim water en zout in ca. 5 minuten net niet gaar koken. Laten uitlekken. Witte bonen in zeef afspoelen en laten uitlekken. Ui pellen en fijn snipperen. Dille fijn knippen. Rucola grof snijden.
- In (braad)pan 1 1/2 eetlepel olie verhitten. Ui ca. 2 minuten zachtjes bakken. Spinazie op halfhoog vuur al omscheppend meebakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Toevoegen: witte bonen, haricots verts en tomatenblokjes. Op smaak brengen met zout en peper. Groenten ca. 5 minuten zachtjes stoven. Rucola en rest van olie erdoor roeren en nog ca. 1 minuut meewarmen. Dille erover strooien. Lekker met plakjes feta of haloumi en in olijfolie gebakken aardappels.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 155 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 16 g
- vet 6 g
Ook te zien in
Kookboek: Griekenland