bewaar
Kruidige witte boontjes
Kruidige witte boontjes
bewaar

Kruidige witte boontjes

25 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

haricots verts

zout

1 blik

witte bonen

1 grote

ui

7 g

verse dille

2 bakjes

rucola

2½ eetlepels

olijfolie extra vierge

200 g

panklare spinazie

1 teentje

knoflook

125 ml

tomatenblokjes

versgemalen zwarte peper

Aan de slag

1

Haricots verts schoonmaken, wassen, in stukjes snijden en in pan met ruim water en zout in ca. 5 minuten net niet gaar koken. Laten uitlekken. Witte bonen in zeef afspoelen en laten uitlekken. Ui pellen en fijn snipperen. Dille fijn knippen. Rucola grof snijden.

2

In (braad)pan 1 1/2 eetlepel olie verhitten. Ui ca. 2 minuten zachtjes bakken. Spinazie op halfhoog vuur al omscheppend meebakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Toevoegen: witte bonen, haricots verts en tomatenblokjes. Op smaak brengen met zout en peper. Groenten ca. 5 minuten zachtjes stoven. Rucola en rest van olie erdoor roeren en nog ca. 1 minuut meewarmen. Dille erover strooien. Lekker met plakjes feta of haloumi en in olijfolie gebakken aardappels.