bewaar
Toast met ricotta, boontjes en dille (dilly beans)
Toast met ricotta, boontjes en dille (dilly beans)
bewaar

Toast met ricotta, boontjes en dille (dilly beans)

Deze 60s New York snack kan ook gewoon op toast!

25 min. bereiden
10 min. oventijd
redelijk pittig
0waarderingen

Ingrediënten

250 g

ricotta

1

citroen

2 el

wittewijnazijn

2 tl

dijonmosterd

1 tl

zout

4 el

traditionele olijfolie

4

bosuitjes

8 sneetjes

Liefde & Passie speltbrood

150 g

verse haricots verts

15 g

verse dille

400 g

cannellinibonen in blik

1 teen

knoflook

Dit heb je nodig

  • bakkwastje

Deze 60s New York snack kan ook gewoon op toast!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de ricotta met een snuf zout en roer door tot de ricotta glad en smeerbaar is. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Voeg het citroenrasp toe aan de ricotta.

2

Meng de helft van het citroensap met de azijn, mosterd, het zout en flink wat peper in een grote kom. Voeg ¾ van de olie beetje bij beetje toe en klop dit met een garde tot een romige dressing. Snijd de bosui fijn en roer door de dressing.

3

Rooster het brood 10 min. in de oven op het rooster. Snijd ondertussen de haricots verts en de dille heel fijn en voeg toe aan de dressing. Spoel de cannelinibonen af en laat uitlekken in een vergiet. Voeg toe aan het mengsel.

4

Bestrijk de sneetjes geroosterd brood aan beide kanten met behulp van het bakkwastje met de rest van de olijfolie. Halveer de knoflook en wrijf met de snijkant lichtjes over de sneetjes brood. Verdeel eerst de ricotta en dan de bonen met alle dressing over de toast. Bestrooi met zwarte peper.